13. New York Türk Film Festivali 'Kelebeğin Rüyası' ile başladı

Bu yıl 13'sü düzenlenen New York Türk Film Festivali, dün Manhattan’da yapılan sade bir açılış töreni ile başladı. Festivalin ilk gününde Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğinde çekilen 'Kelebeğin Rüyası' adlı film sinemaseverlerle...

Google Haberlere Abone ol
13. New York Türk Film Festivali 'Kelebeğin Rüyası' ile başladı

Bu yıl 13'sü düzenlenen New York Türk Film Festivali, dün Manhattan’da yapılan sade bir açılış töreni ile başladı. Festivalin ilk gününde Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğinde çekilen 'Kelebeğin Rüyası' adlı film sinemaseverlerle buluşurken geceden elde edilen gelir de, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı felaketin yakınlarını kaybedenlerin yararına bağışlandı.

25 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival, Amerikan Türk Cemiyeti (ATS) tarafından organize edildi. Etkinliğin ana sponsorluğunu da ünlü Chobani (Çobani) yoğurtları üstlendi. Festivalin açılış resepsiyonu Soma da yaşanan felaket nedeniyle iptal edildi. Etkinlik süresince 7 film, 2 belgesel ile 5 de kısa film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Festivalin açılışında sponsor firma ile ATS adına kısa konuşmalar yapıldı ve Soma’da ölenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Gecede ilk olarak 'Alzheimer' adlı kısa film gösterildi. Kısa filmin ardından 'Kelebeğin Rüyası' New York'lu seyirciler ile buluşurken, günün son aktivitesi olarak oyuncu Mert Fırat katılımcıların sorularını yanıtladı.

Manhattan adasındaki SVA Sinema salonunda başlayan festivalde bugün, New York yerel saat ile 18.00’de Ferah Feza ve 20.30’da Yozgat Blues filmlerinin gösterimi yapılacak. Bu iki filmin yönetmenleri olan Elif Refiğ ve Mahmut Fazıl Coşkun da izleyicilerden gelecek soruları yanıtlayacak.

Festivalin programı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler; www.newyorkturkishfilmfestival.com adresinden elde edilebilir.

CİHAN

Yorumlar