11 ülke, Ebola virüsü için acil toplanıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hızla yayılan ölümcül Ebola virüsüne karşı önlem almak için 11 ülkenin sağlık bakanını acil olarak Gana'nın başkenti Akra'da toplantıya çağırdı. Tarihin en büyük Ebola vakasında, şu ana kadar virüse...

Google Haberlere Abone ol
11 ülke, Ebola virüsü için acil toplanıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hızla yayılan ölümcül Ebola virüsüne karşı önlem almak için 11 ülkenin sağlık bakanını acil olarak Gana'nın başkenti Akra'da toplantıya çağırdı. Tarihin en büyük Ebola vakasında, şu ana kadar virüse yakalanan 763 kişiden 468'i hayatını kaybetti.

WHO, en fazla vakanın Gine'de görüldüğünü belirtirken, Sierra Leone ve Liberya'da da virüsün hızla yayıldığı rapor edildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün "olağanüstü zirvesine", Fildişi Sahili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gambiya, Gana, Gine Bissau, Mali, Senegal ve Uganda sağlık bakanları katılacak.

TEDAVİSİ OLMAYAN VİRÜSE KARŞI ÖNLEM ÇAĞRISI

WHO sözcüsü Daniel Epstein, "tedavisi olmayan Ebola'nın komşu ülkelere yayılmasının önlenmesi için çok sert tedbirlerin alınması gerektiğini" söyledi. Epstein, "Özellikle ticari ve sosyal aktivitelerin yaygın olduğu Gine, Liberya ve Sierra Leone sınır bölgelerinde virüsün yayılmasının önlenmesi için hükümetlerden çok sıkı tedbirler bekliyoruz" dedi.

WHO ile çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, virüsün etkili olduğu Gine'de yerli ve yabancı 300'den fazla sağlık çalışanı ile 4 karantina merkezi kurmuş durumda.

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, kusma, ishal, iç ve dış kanamalara neden oluyor. Temas yoluyla bulaşan hastalık için henüz bir tedavi bulunamadı. CİHAN

Yorumlar