10 general, Boko Haram’a yardımdan suçlu bulundu iddiası

Nijerya yerel medyası, 10 general ile 5 üst düzey komutanın Boko Haram’a silah ve istihbarat sağlamaktan suçlu bulunduklarını yazdı. Nijerya ordusu, medyada çıkan haberleri yalanladı. Nijerya’da uzun zamandır politikacılar ve askerler, bazı...

Google Haberlere Abone ol
10 general, Boko Haram’a yardımdan suçlu bulundu iddiası

Nijerya yerel medyası, 10 general ile 5 üst düzey komutanın Boko Haram’a silah ve istihbarat sağlamaktan suçlu bulunduklarını yazdı. Nijerya ordusu, medyada çıkan haberleri yalanladı.

Nijerya’da uzun zamandır politikacılar ve askerler, bazı komutanların Boko Haram’a yardım ettiklerini, örgütün içerden aldığı istihbaratlar ile askeri konvoylara, kışlalara ve karakollara saldırdıklarını iddia ediyorlardı.

Nijerya’nın en etkili gazetelerinden Leadership’te çıkan haberlere göre, 15 komutana ek olarak 4 asker de “orduya sadakatsizlikten ve Boko Haram’a çalışmaktan” suçlu bulundu.

Geçen hafta iddiaları yalanlayan Nijerya ordu sözcüsü Tümgeneral Chris Olukolade, dün yaptığı açıklamada da “Bir kez daha ifade etmek isterim ki askerlerin Boko Haram’a yardım ettiğine dair herhangi bir kanıt yoktur.” dedi.

Nijerya ordusu, Boko Haram’a karşı etkili mücadele veremediği gerekçesi ile yerli ve yabancı kuruluşların ağır eleştirilerine maruz kalıyor. Yakın zaman önce Güney Afrika’yı geçerek Afrika’nın en büyük ekonomisi olan Nijerya’ya 15 Nisan’da 300 kız öğrencinin kaçırılması ile Birleşmiş Milletler ambargo uygulamaya başladı.

Boko Haram halen kızların 274’ünü rehin tutarken, Nijerya hükümeti öğrenciler için yapılan eylemlere yasak getirdi.

CİHAN

Yorumlar