" Rusya ile çatışmak istemiyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Bursn, ülkesinin Rusya ile herhangi bir çatışma istemediğini söyledi. Kazakistan’ın başkenti Astana’ya bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan Bursn, temaslarıyla ilgili basına açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
" Rusya ile çatışmak istemiyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Bursn, ülkesinin Rusya ile herhangi bir çatışma istemediğini söyledi. Kazakistan’ın başkenti Astana’ya bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan Bursn, temaslarıyla ilgili basına açıklamada bulundu.

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile yaptığı görüşmeler sonrasında, ABD Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenleyen William Bursn, son derece önemli fayladı görüşmeler yaptığını aktardı.

RUSYA İLE BİR ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ

Kazakistan’ın Ukrayna’daki acı tablonun giderilmesi yönünde yaptığı yapıcı açıklamaları desteklediklerini kaydeden Burns," Açıkca gördüğümüz gibi, Rusya ile bir çatışma istemiyoruz.’’dedi. Ukrayna ve Rusya'nın sağlıklı ilişkiler kurabileceğine inandığını ifade eden Burns, söz konusu iki ülkenin yüzyıllardır; ekonomik, kültürel ve sosyal alanda derin bağların olduğunu hatırlattı.

Kazakistan ve Orta Asya’da ABD’nin çıkarlarının kalıcı olduğunu aktaran Bursn, "Bugün buraya basit, ama önemli bir mesaj vermek için geldim. Ukrayna’daki kriz ve Afganistan’da devam eden geçiş dönemi önemli" dedi.

AFGANİSTAN'DA ASKER BIRAKMAK İSTİYORUZ

Burns, Rusya’nın sorumsuz ve tehlikeli yolda devam etmesi halinde, uluslararası ortaklarıyla birlikte giderek baskıyı artıracakları uyarısında bulundu.

Afganistan’daki geçiş döneminde olumlu ivmeyi korumak ve sürdürmek adına birlikte atılacak adımlar hakkında da fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Burns, sınırlı sayıda ABD askerinin Afganistan’da eğitim ve kapasiteyi artırmak makasıyla kalması yönünde ikili güvenlik anlaşması imzalamaya hazır olduklarını duyurdu.

"Afganistan’da kalkınmayı hızlandırmak için kendi çabalarıyla kurduğu ajans ile bu ülkeye destek olan Kazakistan ile işbirliği için sabırsızlanıyoruz" diyen Burns, Kazakistan’ın Dünya Ticaret Örgütü'ne katılma çabalarına destek verdiklerini hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar