Murat Orhan “B” grubundan yönetime aday oldu

Kardemir’de 1 Kasım’da yapılacak olan Seçimli Genel Kurul öncesi Haddeciler Derneği eski başkanı Murat Orhan, “KRDM B” grubundan yönetime aday olduğunu ve yine “B” grubundan aday olan Mehmet Mescier’e tam destekte bulunduğunu açıkladı.Orhan...

Google Haberlere Abone ol
Murat Orhan “B” grubundan yönetime aday oldu

Kardemir’de 1 Kasım’da yapılacak olan Seçimli Genel Kurul öncesi Haddeciler Derneği eski başkanı Murat Orhan, “KRDM B” grubundan yönetime aday olduğunu ve yine “B” grubundan aday olan Mehmet Mescier’e tam destekte bulunduğunu açıkladı.

Orhan yaptığı açıklamada, Kardemir A.Ş. ile ilgili mücadelesinin bugün daha da önem kazandığı gerçeği ortada olduğunu söyleyerek, " Çağ-Çelik Grubunun arkadan dolaşmak taktiği ile Kardökmak ve Karçel’in elinde bulundurduğu 28 milyon “B” grubu hissesini, kendi elinde bulundurduğu “A” ve “D” grubu hisseleri ile takas ederek eline geçirmesini tasvip etmiyorum. Aynı zaman da bu tür oyunların tüm Kardemir hissedarlarına ve Karabük halkına karşı hakaret ve haksız rekabet olarak yorumluyor, SPK’yı, MKK’yı, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığını, biz küçük hissedarları zarara uğratmaktan dolayı göreve davet ediyorum. Yarın yapılacak olan Genel Kurul’da da Çağ-Çelik A.Ş.’nin 28 milyon lotuna şerh koyacağımı şimdiden duyuruyor, ilgili kurumları da göreve davet ediyorum. Bugün Karabüklülerinin ve Kardemir hissedarlarının birleşerek ve Kardemir Genel Kurulu’na gelerek ve elektronik oylama ile bir tek oyun dahi boşa gitmeyecek şekilde hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bugün Karabük’te 8-10 milyon “B” grubu hissesi olan, demir ticareti ile alakası olmayan, Çağ-Çelik gurubu ile hareket eden (altın satmayı bırakıp demire yönelen), öncelikli demir alıp üzerine 5-10 Dolar kar koyarak satmaya çalışan kişiler bilsin ki; geçmişte yapmış olduğum ve iptal ettirdiğim bu uygulama için bundan sonra da mücadele edeceğim ve heveslerini de kursaklarında bırakacağım. Umut ederim ki bu kişiler ellerini vicdanına koyar, bu gece tekrar düşünür ve blok oylarını yanlış olan Çağ-Çelik’ten yana kullanmayarak yanlıştan dönerler. Aksi taktirde Karabük halkı bu kişileri asla affetmeyecektir. Yarınki genel kurulda yapılacak oylamada tüm Kardemir hissedarlarından “B” grubu adayı Mehmet Mescier ve tarafıma oy kullanılmasını arz ederim. Kardemir’imizi ülke ekonomisinde daha yukarılara taşımak için ve tüm hissedarlarımızın karına yönelik olarak hareket edeceğime Karabük kamuoyu önünde söz veriyorum." dedi.

Yorumlar