Uysal sorunları ortak çözme mesajı verdi

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal: - Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilen İBB Başkanı Uysal, teşekkür konuşması yaptı - Uysal: - "44 yıllık birliğin 15'inci başkanı oldum. Hepimiz belediyeciyiz. Sorunlarımızın farkındayız. Önümüzdeki dönemde daha güzel neler yapabiliriz. Bunu birlikte tartışacağız"

Google Haberlere Abone ol
Uysal sorunları ortak çözme mesajı verdi

İSTANBUL (AA) – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasıyla başkanlık koltuğu boşalan Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, 44 yıllık birliğin 15'inci başkanı seçildiğini belirterek, "Hepimiz belediyeciyiz. Sorunlarımızın farkındayız. Önümüzdeki dönemde daha güzel neler yapabiliriz bunu birlikte tartışacağız." dedi.

Harbiye'deki Hyatt Otel'de gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'daki oylamanın ardından kürsüye gelen Uysal, yaptığı konuşmada, kendisine güvenip oy veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Marmara Belediyeler Birliği'nin 44 yıl önce kurulan güzel bir örnek olduğunu ve bundan sonra da güzel işlere imza atılacağını söyleyen Uysal, "İnşallah görevimizi layıkıyla yapar ve sizlere mahcup olmayız" temennisinde bulunarak, "Hepimiz belediyeciyiz. Belediyeciliğin sorunlarını hep beraber biliyoruz. Birlik olarak bu sorunlara bir katkımız olur mu? Bunları hep beraber tartışacağız. Bunun için faaliyetler yapılacak, geçmişte yapıldığı gibi." diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği'nin İstanbul merkezli olarak kurulduğunu hatırlatan Uysal, "Bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir bayrak değişimi oldu. Şimdi de burada bir bayrak değişimi yaşandı. Marmara Denizi'ne kıyısı olan bütün belediyeler oturup, tecrübe, bilgi ve birikimlerimizi bir araya getirirsek çok şey başarırız." ifadelerini kulandı.

Gelecek dönemde daha güzel neler yapabileceklerini hep beraber konuşup karara bağlayacaklarını aktaran Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ortak sorunlarımız var. Siyasi parti ayrımı yapmadan bir araya geldiğimizde 'muhakkak çözelim' diyebileceğimiz sorunlarınız var. Bunları da biliyoruz. Marmara Denizi bunlardan biri. Onun için önümüzdeki süreçte, önce 'ortak muhakkak çözelim' dediğimiz sorunları çözelim. Devamında diğer sorunlarımıza nasıl çözüm bulabileceğimizi konuşacağız. Önümüzdeki süreçte güzel şeyler yaparız. İnşallah bu seçim, Birliğimiz, İstanbul'umuz, Marmara bölgemiz adına hayırlı olur. Bu bayrak değişiminin Türkiye ve birliğimiz için hayırlı olması dileğiyle güveniniz için hepinize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmanın ardından Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili Hasan Can, yeni seçilen birlik başkanı Uysal’a çiçek takdim ederek kutladı.

Aile fotoğrafının çektirilmesinden sonra birliğin, Olağanüstü Genel Kurulu sona erdi.

Yorumlar