Van’ın ulaşım sorununu mizah yoluyla gündeme taşıdılar

Vanlı 3 genç kentteki ulaşım sorununa dikkat çekmek amacıyla mizah yüklü kısa bir film daha çekti.Van’ın olumlu ve olumsuz yönlerini konu alan kısa film çeken gençler, bu kez de kentin ulaşım sorununa dikkat çekti. Özellikle Van Yüzüncü...

Google Haberlere Abone ol
Van’ın ulaşım sorununu mizah yoluyla gündeme taşıdılar

Vanlı 3 genç kentteki ulaşım sorununa dikkat çekmek amacıyla mizah yüklü kısa bir film daha çekti.

Van’ın olumlu ve olumsuz yönlerini konu alan kısa film çeken gençler, bu kez de kentin ulaşım sorununa dikkat çekti. Özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs güzergahında yolculuk yapan vatandaşların yaşadığı sıkıntıları gündeme getiren kısa film, sosyal medyada büyük beğeni topluyor. Sosyal sorumluluk projesi adı altında kentteki önemli sorunları mizah yoluyla gündeme taşıyan gençler, kısa film çekimlerinde profesyonel hiçbir destek almadıklarını söylediler. İHA muhabirine konuşan proje kurucusu Turgay Sarıbulak, Van’da yaptıkları bir araştırmada vatandaşların en çok ulaşımda sorun yaşadığını belirtti. Kısa film çekiminde 7’den, 70’e birçok kişiden görüş aldıklarını söyleyen Sarıbulak, “Van nüfus yoğunluğu bakımından Doğu Anadolu’nun en büyük şehridir. Doğal olarak ulaşımda da belli başlı sıkıntılar oluyor. Bu videoyu çekerken 7’den 70’e birçok insanın fikrini aldık. Ortaya güzel bir şey çıktı. Çünkü biz bu kısa filmleri hazırlarken baya emek veriyoruz” dedi.

“Çekilen birçok sahne gerçekte yaşanmış hikayelerdir”

Mizah amaçlı çektikleri bazı sahnelerde abartı yoluna başvurduklarını, ancak birçok olayın ise gerçekte yaşanan olaylardan esinlenerek çekildiğini vurgulayan Sarıbulak, “Ulaşım yönünde çok büyük sıkıntılarımız var. Dolmuşlarımız biraz küçük. Özellikle Van’ın kampüs güzergahını çektik. Üniversitemiz çok köklü bir üniversitedir. Bu yüzden birçok öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Ulaşım konusunda öğrencilerin birçok şikayeti vardı. Bizde bu şikayetleri mizah yoluyla gündeme getirdik. Özellikle o güzergahta çekmemizin sebebi, o güzergahta otogar, sanayi, marangozlar, kampüs ve hastane durakları var. Bu yüzden birçok sıkıntı orada yaşanıyor. Tabi mizah için abarttığımız bazı olaylar oldu ama geri kalan bir çok olay da gerçekte yaşanan hikayelerdir” diye konuştu.

“Videomuz çok ciddi izlenme oranına ulaştı”

Sosyal medya aracılığıyla kısa filmin birçok kişi tarafından izlendiğini sözlerine ekleyen Sarıbulak, “Toplu taşımalarda yolculuk yapan herkes bunu bilir. Çok yolcu bindiği zaman muavin arkadaşa ‘İkinci kata mı alacağız’ diye çok tepki gelir. Bizler de bundan esinlendik ve çok güzel tepkiler aldık. Videomuz çok ciddi izlenme oranına ulaştı” şeklinde konuştu.

Kısa film çekimlerinde durakta duran yolculardan yardım talep etiklerini dile getiren Sarıbulak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlarımız çok sıcakkanlı bu yüzden çok şanslıyız. Çünkü çekim yaparken bize çok yardımcı oluyorlar. Minibüs sahnesinde biraz yolcu sıkıntımız vardı. Durakta duran birkaç arkadaşımızdan yardım istedik. Hemen yardımda bulundular. Olumlu yorumlar biraz daha çıtayı yükseltiyor ve bir sonraki filmi daha iyi çekebilmemiz için bize motive oluyor. Çektiğimiz iki kısa filmde Van’ın biraz olumsuz yönlerini gündeme getirdik. İnşallah bir sonraki kısa filmde olumlu yönlerini göstermeye çalışacağız çünkü Van’ımız çok güzel.”

Yorumlar