Başkan Hiçyılmaz Kadın Girişimciler Kurulu Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu genel kurul toplantısına katıldı.Kayseri Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula;...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Hiçyılmaz Kadın Girişimciler Kurulu Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu genel kurul toplantısına katıldı.

Kayseri Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve eşi Müzeyyen Hiçyılmaz, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ve Kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Türkiye ve dünya genelinde kadın istihdamı ve girişimciliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, iş dünyasında erkeklerin egemen olduğu bir dönem yaşandığına vurgu yaptı. Hiçyılmaz, “Ülkelerin gelişmişliklerine bakıldığında kadın istihdamının daha da arttığını görüyoruz. Türkiye’de 2004 yılında yüzde 5 civarında olan kadın girişimci oranı, 2015 yılına geldiğinde yüzde 10’lara ulaşmıştır. Kadınların bu noktaya gelmesi Türkiye’nin gelişmesini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, “Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi ekonomik büyüme için önem arz etmektedir. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının artmasını çok önemsemekteyiz. Kadınlarımızın başarılı olmaları için her çalışmanın yanında yer almaktayız. TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulumuz çalışmalarını bu anlamda desteklemekte, çok önemli ve anlamlı çalışmalara imza atmaktayız. Kadın Girişimciler Kurulumuzun değerli Başkanı Sayın Merve Sarıoğlu ve üyelerini yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi. Hiçyılmaz, konuşmasının sonunda eğitim programında başarı gösteren katılımcıları kutladı.

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ise Kayseri kadın girişimciler kurulu olarak 29 genel kurulu üyesi ile önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kayseri ve ilçelerinde kadın girişimciliğin yaygınlaşması için önemli faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti. Gerçekleştirilen eğitimlerde 42 katılımcının sertifika almaya hak kazandığını belirten Başkan Sarıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi. KGK genel kurul toplantısında Eğitimci Dr. Cengiz Çelik tarafından “Çalışan ve Girişimci Annelerde Nitelikli Ebeveynlik Uygulamaları Workshop”u gerçekleştirildi.

Yorumlar