Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları bu sokakta yaşatılıyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile geçtiğimiz yıl Yenişehir Mahallesi’nde çocuklar için oluşturulan oyun sokağından binlerce kişi yararlandı. Çocukların gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu 100 metre uzunluğundaki...

Google Haberlere Abone ol
Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları bu sokakta yaşatılıyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile geçtiğimiz yıl Yenişehir Mahallesi’nde çocuklar için oluşturulan oyun sokağından binlerce kişi yararlandı. Çocukların gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu 100 metre uzunluğundaki sokakta seksek, satranç, bisiklet yolu, labirent, üçtaş, voleybolun yanı sıra geleneksel çocuk oyunları da yer alıyor.

İzmit Belediye Başkanı Doğan, çocuklara yönelik yatırımlara büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Oyunsuz gelişme olmaz. Çocuklarımızın oynadığı oyunlar çok basitmiş gibi görünse de aslında o oyunlar çocuğun gelişmesi, ufkunun açılması, olgunlaşması, bilinç altının oluşması, kişiliğinin gelişmesi ve gelecekte çok daha sağlıklı bir birey olmasının kapısını açar. Bu sokağı oluştururken çocuklarımızın oyunlarla hayal dünyalarının bir anlamda bilinçaltlarının desteklenmesini de sağlamış olduk. Okul bahçelerimizde geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaştırılmasına destek verdik. Çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmalıyız, onlar için daha fazla kafa yormalıyız” dedi.

Yorumlar