DÜZELTME-'Sedye kirlenmesin' diyen madenci 'Yılın Örnek İşçisi' seçildi

Sayın Abonemiz,Habere Denizli Vali Vekili Abdullah Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sehven eklenmiştir. Düzelterek tekrar servis ediyoruz.Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER), Manisa’nın Soma ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-'Sedye kirlenmesin' diyen madenci 'Yılın Örnek İşçisi' seçildi

Sayın Abonemiz,

Habere Denizli Vali Vekili Abdullah Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sehven eklenmiştir. Düzelterek tekrar servis ediyoruz.

Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER), Manisa’nın Soma ilçesinde faciadan yaralı kurtulan, sağlık ekibi tarafından götürülürken, "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." sözüyle kamuoyunda tanınan maden işçisi Murat Yalçın’ı, "Yılın Örnek İşçisi" seçti. EMEKDER 2. Onur Ödülleri töreni, Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi.

Şehitler için Kur'ân okunmasıyla başlayan törende konuşan EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk, kuruldukları 2005 yılından bu yana çalışma hayatındaki insanların sesi soluğu olduklarını söyledi. İşçi, işveren ve çırak usta arasında köprü vazifesi gördüklerini, ayrıca kültür, eğitim, sanat, sosyal sorumluluk, spor ve sağlık gibi alanlarında da faaliyette bulunduklarını belirterek, "EMEKDER 2. Onur Ödülleri töreni Soma faciası, depremler, sel baskınları ve kuraklığın yanında cadı avlarının yapıldığı, hukukun can çekiştiği, bencilliğin ülkemizde kol gezdiği bir ortamda yapılıyor. Bu antidemokratik sürecin bir an öce bitirilmesini istiyor, bütün vatandaşların eşit, hür ve adaletle muamele gördüğü modern, zengin, güçlü ve örnek demokrasisi olan bir Türkiye hayal ediyoruz.” dedi. Çalışma hayatında adaletli ücretlendirme, özgür sendikal örgütlenme istediklerini de ifade eden Öztürk, “Taşeronsuz bir iş ortamı, sosyal güvence ve işçiye değer veren patronaj dünya istiyoruz. Bunlar gerçekleştiğinde dünya ülkesi Türkiye’nin doğacağına inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Ney konserinin de yer aldığı ödül töreninde en büyük ilgiyi, maden işçisi Yalçın gördü. Yalçın’a “Yılın Örnek İşçisi’ ödülünü, EMEKDER Başkanı Öztürk verdi. Bu arada işçilere duyarlı haberlerden dolayı Cihan Haber Ajansı Denizli Muhabiri Resul Cengiz'e de "Yılın Habercisi" ödülü verildi.

EMEKDER 2. ONUR ÖDÜLLERİ

Bilim Teşvik; Sidar Atabey

Hizmet Gazetesi; Yılın Gazetesi-Ali Uzun

Yılın Habercisi; Resul Cengiz

Yılın TV Habercisi; S Haber-Akif Akyüz

Yılın Köşe Yazarı; İsa Yazar

Yılın TV Programcısı; Fatih Portakal

Yılın Haber Kanalı; Bugün TV-Tarık Toros

Yılın Eğitim Kurumu; Maltepe Dershanesi

Yılın Akademik Kurumu; Pamukkale Üniversitesi Teknokent- Doç. Dr. Hasalettin Deligöz

Yılın Eğitim Kurumu; Pamukkale Halk eğitim Merkezi

Yılın Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri; Asya Kurtarma Ekibi-İzmir

Yılın Siyasetçisi; Hakan Şükür

Yılın Sanatçısı; Atalay Demirci

Yılın İşçisi; Ahmet Yenerer-Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu

Yılın Örnek İşçisi Murat Yalçın

İşçi programlarına desteklerinden dolayı EMEKDER Onur Ödülü; Ali Kesici-Halil Kesici CİHAN

Yorumlar