Vize Devlet Hastanesi HIMSS Emram 6 belgesi aldı

Vize Devlet Hastanesi HIMSS Emram Seviye 6 belgesini almaya hak kazanarak Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Öztürk, 1 Haziran Perşembe günü İstanbul’da katıldığı HIMSS toplantısının ardından,...

Google Haberlere Abone ol
Vize Devlet Hastanesi HIMSS Emram 6 belgesi aldı

Vize Devlet Hastanesi HIMSS Emram Seviye 6 belgesini almaya hak kazanarak Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.

Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Öztürk, 1 Haziran Perşembe günü İstanbul’da katıldığı HIMSS toplantısının ardından, hastanede bir ekip kurarak İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde yerinde incelemelerde bulundu. Vize Devlet Hastanesi için gerekli yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçlar belirlendikten sonra hızlı bir satın alma sürecinin ardından bütün sistem kurularak çalışan personellere eğitimler verildi.

Başhekim Öztürk, "Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra HIMSS 6 belgesini alabilmek için Medipol Mega Üniversitesi Hastanesine başvuruda bulunduk. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda HIMSS 6 Dijital Hastane Belgesini almanın ve böyle kaliteli bir sistemi değerli halkımızın hizmetine sunabilmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Halkımıza Avrupa standartlarında sağlık hizmeti vermekten gurur duymaktayım"

Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Öztürk, hastanın kurumumuza başvurusundan itibaren hasta tanılama sistemiyle başlayarak, hastanın tüm sağlık bilgilerinin dijital ortamda saklandığı, e-reçete ve muayene bilgilerinin cep telefonuyla hastaya iletildiği, hiçbir evrak kalabalığına mahal verilmeden bütün formların sistem üzerinden doldurulduğu, yapılan tetkik ve tedavi bilgilerinin eş zamanlı olarak hasta cep telefonuna gönderildiği, hem de doktorun ekranına uyarı ile bildirildiği, aynı zamanda hasta güvenliğinde de sıfır hatayı hedefleyen ve kağıt israfını da ortadan kaldıran dijital hastane sistemimiz ile değerli halkımıza Avrupa standartlarında sağlık hizmeti vermekten gurur duymaktayım" diye konuştu.

"Her an bilgiye erişim ile hasta ve çalışan memnuniyeti sağladık"

Dahiliye servisinde uygulamaya başladığımız bu sistemde hastanın servise yatışı yapıldığında, hastanın koluna takılan dijital bileklik sayesinde hastaya yanlış ilaç uygulama hatası ortadan kaldırıldığını belirten Öztürk, "Sistem hem hastaya yazılan ilacı hem hastayı doğrulamadan asla tedavi uygulamasına izin vermiyor. Hemşirelerimiz hasta bilgilerini tabletlerle hasta başında alıyor. Doktor gecenin hangi saatinde olursa olsun hastanın bütün tetkik ve tedavilerini cep telefonundan görebiliyor. Gerek görürse evden hastaya tedavi ekleyebiliyor. Böylece acil durumlarda zaman kaybına bağlı hasta zararı da en aza indiriliyor. Ayrıca hastanemizde kurulan bu sistem sürekli olarak sağlık çalışanlarına, kişiye ve kişinin hastalığına özel uyarılar vererek, hastalarımızın doğru tedaviyi almalarına yardımcı oluyor. Hastanın önceden kullandığı ilaçlarla, doktorun yeni yazdığı ilaçlar arasında bir etkileşim varsa, hastanın tahlil sonucu neticesinde ilacın bırakılması ya da dozunun yükseltilmesi gerekiyorsa, kullandığı ilaçla birlikte yememesi gereken gıdalar varsa, hekimin yazdığı ilaca hastanın alerjisi bulunuyorsa, sistem doktorun ekranına ve cep telefonuna mesaj göndererek doktora hatırlatmada bulunuyor. Böylece ilaca bağlı hasta zararı da bu sistem sayesinde sıfıra iniyor. Hastalarımız akciğer filmini, tahlillerini taşımak ve evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor, cihazlarımıza kurduğumuz PACS sistemi sayesinde bütün tetkikler sonuçlandığı anda doktorun ekranına düşüyor. Hastanedeki her birimde kağıt kullanımını kaldırdık. Kullanıcılar için mobil çözümler ürettik. Multifonksiyonel Hastabaşı Uygulamalarını hayata geçirdik. Entegre Güvenlik Sistemlerini kurduk. Çevre dostu yazılımları hastalarımızın hizmetine sunduk. Yatan hasta servis işlemlerinde çığır açtık. Operasyonel hız ve iş akışlarında uyum sağladık. Her yerden her an bilgiye erişim ile hasta ve çalışan memnuniyeti sağladık" şeklinde konuştu.

Trakya Bölgesinde ilk Dijital Hastane ünvanı

Göreve gelişinden itibaren sürekli yenilikler yaptıklarını, Vize halkına mevcut koşullarda daha iyi daha kaliteli sağlık hizmetini nasıl verebilirim arayışında olduklarını ifade eden Başhekim Öztürk, "Bu durumda Vize Devlet Hastanesi olarak Trakya Bölgesinde ilk Dijital Hastane ünvanını almayı hak ederek bölgemize kazandırdığımız için mutluyuz. Hasta ve çalışan memnuniyetini sağlamak amacıyla gereken ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Vize halkına hizmet etmenin son derece keyifli ancak bir o kadar da sorumluluk gerektirdiğinin farkındayız. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir, bu bağlamda bütün sağlık çalışanı mesai arkadaşlarıma Vize Halkımız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar