Kadın Milli Hentbol Takımı gençleşti

- A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Eler: - "Milli takım olarak yeni ve genç bir kadro kurduk. Daha doğrusu kadro değişiminin ötesinde jenerasyon değişimi oldu" - "Hedefimiz, oluşturduğumuz genç kadro ile 2018 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele etmek. Orta vadedeki hedefimiz ise Akdeniz Oyunları'nda bir şeyler yapabilmek"

Google Haberlere Abone ol
Kadın Milli Hentbol Takımı gençleşti


AMASYA (AA) - TEVFİK ÖZTÜRK - A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Serdar Eler, yeni ve genç bir kadro oluşturarak, jenerasyon değişikliğine gittiklerini söyledi.

Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar mücadele edecek bir takım oluşturmak amacıyla milli takımda yenilik yapmanın gerekli olduğunu söyledi.

Milli takıma bugüne kadar uzun süre hizmet etmiş çok güçlü karakterli oyuncular bulunduğuna işaret eden Eler, bu oyuncuların da jenerasyon değişimine gidilmesine ikna olduklarını dile getirdi.

Eski oyuncularla konuşarak zamanında onların geldiği gibi kardeşlerinin milli takıma yükselmesi için ikna ettiklerini aktaran Eler, "Yaptığımız bu değişim 2018 Avrupa elemeleri öncesine denk geldi. Milli takım oyuncularımız, 1993 ila 1999 doğumlu oyunculardan oluşuyor. Çok genç bir kadromuz var. Takım kaptanımız bile 24 yaşında." diye konuştu.

Milli takım kadrosunda 35 oyuncunun bulunduğunu aktaran Serdar Eler, şunları kaydetti:

"Milli takım olarak yeni genç bir kadro kurduk. Daha doğrusu kadro değişiminin ötesinde jenerasyon değişimi oldu. Hedefimiz, oluşturduğumuz genç kadro ile 2018 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele etmek. Orta vadedeki hedefimiz ise Akdeniz Oyunları'nda bir şeyler yapabilmek. Avrupa Şampiyonası grupları belli olduktan sonra jenerasyon değişimine rahat gittik. Grubumuzda İspanya, son Avrupa şampiyonasının üçüncüsü. Almanya ise her zaman ilk 16'da yer alıyor. Turnuvadaki rakiplerimiz her zaman iddialı olan takımlar."

Yorumlar