Erbil ve Bağdat arasındaki sınır görüşmeleri

- IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, Erbil ve Bağdat askeri heyetlerinin sınırların teslimi konusunda henüz bir anlaşmaya varmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erbil ve Bağdat arasındaki sınır görüşmeleri

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, sınırların teslimi konusunu görüşmek üzere bir araya gelen Erbil ve Bağdat askeri heyetlerinin henüz nihai bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Görüşmelere devam eden Bağdat ve Erbil askeri heyetler, sınırların teslimi ve Peşmerge güçlerinin geri çekilmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir anlaşmaya varmadı.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Türkiye-IKBY arasındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Irak güçlerinin denetimine geçtiği yönündeki iddiaları yalanladı. Hawrami Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sınır kapısının Bağdat'a teslim edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Hawrami ayrıca, Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi’nin Silopi’de konuşlanan Iraklı birlikleri ziyaret ettikten sonra Zaho’ya geri döndüğünü ileri sürdü.

Yorumlar