CHP’li Özkar’dan AK Partili Ünlü’ye cevap

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün önceki günkü iddialarına cevap verdi ve Alpu Termik Santrali, Ilıca göleti, Sarısungur göleti, Süperkent, kentsel dönüşüm konularında açıklamalarda...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Özkar’dan AK Partili Ünlü’ye cevap

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün önceki günkü iddialarına cevap verdi ve Alpu Termik Santrali, Ilıca göleti, Sarısungur göleti, Süperkent, kentsel dönüşüm konularında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Özkar, Ünlü’nün açıklamalarının ardından kamuoyunu doğru bilgilendirmek istediğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir’e daha sağlıklı musluk suyu kazandırmak için öz kaynakları ile inşa etmeye çalıştığı Ilıca Barajı’nın kimler tarafından nasıl engellendiğini belgeleri ile açıkladığını söyleyen Özkar, "Ünlü bu iddiaları yanıtlamak yerine, Ilıca’nın baraj mı gölet mi olduğu gibi konuyu bambaşka bir yere çekmeye çalışmıştır. Eskişehir kamuoyu Ilıca’nın ne olduğundan önce projenin neden engellendiğinin cevabını beklemektedir. Ünlü Ilıca barajı ile ilgili olarak “orası ne barajı su setti, oyun havuzu”dur diyerek ayrıca tarihe geçecek bir çarpıtma örneği de sergilemiştir. Eğer AKP İl Başkanı olarak yaşadığı şehrin su ihtiyacını ve durumunu biraz araştırmış olsaydı 30 metre gövde yüksekliği, 300 metre gövde açıklığı, 10 milyon metre küpün üzerindeki su hacmi ile Ilıca Barajı’nı nasıl tanımlanması gerektiğini öğrenmiş olurdu" dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiştir

Ünlü’nün, kentsel dönüşüm ile ilgili de hiçbir şey yapılmadığını söyleyerek halkı kandırdığını iddia eden Özkar, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan ve 8 mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin son hali 20 Eylül 2017 tarihinde onay makamı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiştir. Yani bir başka deyişle bakanlıktan onay beklenmektedir. Eğer Ünlü Eskişehir’in çıkarını düşünüyorsa söz konusu kentsel dönüşüm onayının bakanlıktan bir an evvel çıkması için girişimlere başlayabilir. Ünlü, kurtuluş otoparkı ile ilgili konuda da bile bile yanlış bilgi vermektedir. Şöyle ki Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm rezerv alanında olduğu için Kapalı Pazar Yerinin altında bulunan kapalı otoparkı satılamıyor. Bu otopark kentsel dönüşüm çalışmaları başlayana kadar kiraya verilsin deniliyor, Belediye Meclisindeki AKP’li üyeler bunu da engellediler. Halbuki adliye yanında yapımı yeni tamamlanan kapalı otoparkı, yeni otopark yapımlarına gelir sağlamak için satalım deniliyor, onu da sattırmıyorlar. Bütün bunları Ünlü belediye şirketine bağlayarak işin içinden sıyrılmaya

çalışıyor" şeklinde konuştu.

Termik santral sorunu

Su meselesinin yanı sıra Eskişehir’in hayati konularından bir diğerin de termik santral meselesi olduğunun altını çizen Özkar, "Kamuoyu, Eskişehir’in yanı başında Alpu’da kurulması planlanan kömürle çalışacak santralle ilgili ciddi endişeler duymaktadır ve haklı olarak seslerini yükseltmektedirler. Bu noktada iktidar partisinin il başkanına düşen görev bu endişeleri gidermektir. Oysa Ünlü bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın santralle ilgili endişelerini dile getirmesini şamata olarak yorumlamaktadır. Bu tavır en hafif tabir ile ayıptır. Ünlü, hükümet yatırımlarının Eskişehir’de zulüm gördüğünü söylüyor. Hangi hükümet yatırımı nasıl bir zulüm görmüştür bunu da açıklamasını bekliyoruz. Belediyelin stadyuma, tren hattının yer altına alınmasına karşı çıktığını söyleyerek de algı operasyonunun en hasını sergilemektedir. Bizler stadyuma değil stadyumun yerine karşı çıktık, bizler yeni stadyum karşılığı eski stadyum arazisinin ranta açılması girişimlerine karşı çıktık. Eğer eski arazinin yerinde bugün AKP İktidarının çok sevdiği AVM ve rezidanslar yer almıyorsa bu bizlerin sayesindedir. Demiryolunun yer altına alınması projesinin Sayın Büyükerşen’in projesi olduğunu da bilmeyen yoktur.Belediyelerin mevcudiyetinin Eskişehir’de yapılması planlanan meydan ve süper kent projelerine nasıl bir engel oluşturduğunu da açık açık belgeleriyle kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Eskişehir’deki bürokratların hiç birisini emir erimiz olarak görmedik, göremeyiz. Ancak iktidarın bürokrasi üzerindeki etkisini Eskişehir ve hatta Türkiye kamuoyu çok iyi biliyor. İktidar ve onun Eskişehir’deki yerel siyasetçileri ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar belediyelerimizin hizmet üretmesini engelleyemeyeceklerdir" dedi.

Yorumlar