Güneydoğu 'terörle mücadele, halka açılım' istiyor

Anayasa referandumunda beklenmedik bir şekilde yüksek oranda 'Evet' oyu veren Doğu ve Güneydoğu'da halk, "terör örgütüyle mücadele, halka yönelik ise açılım" istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu 'terörle mücadele, halka açılım' istiyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Anayasa referandumunda, Doğu ve Güneydoğu'da genel olarak 'Evet' oyları 'Hayır' oylarının önünde çıktı. Kürt nüfusunun yoğunlukta yaşadığı illerde ise 'Hayır' oylaı önde çıktı ancak 'Evet' oyları da beklenmedik oranda 'yüksek' çıktı. Anayasa değişikliğine 'Evet' yönünde oy kullanan Kürt vatandaşlarının talebi yeni bir sürecin başlatılarak halka yönelik açılım yapılması. 

Bölgede temaslarda bulunduktan sonra izlenimlerini El Cezire'de haberleştiren Gonca Şenay'a konuşan isminin açıklanmasını istemeyen bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi, “Evet” oylarının nedeni üzerinde dururken bölgedeki OHAL ortamı, tutuklamalar ve HDP’nin bu sebeple daralan kadrolarının unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor. Ancak o da, “Evet” oylarının anlamlı olduğunu belirtiyor. Fakat bu ismin dikkat çektiği başka bir nokta var: "Şunu unutmamak lazım, çatışma dönemlerinde iktidardaki güç lehine yüzde 10-15 oy kayması olabilir. AKP yüzde 10’u başarı olarak görüyor ama aslında çok daha fazla oy alabilirlerdi. Bu Hükümetin, Erdoğan’ın örgüt ile mücadele yürütüp Kürtlere açılım yapması ile mümkün olabilirdi.”

Yorumlar

selim bu söz saçma şimdiye kadar gerekli bütün açılımlar yapıldı esas halk açılsın