Gençlik ve Değişim Derneği, 2 kişinin daha yurt dışı hayalini gerçeğe dönüştürüyor

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, maddi durumu yetersiz 2 genci 8 aylığına Romanya’ya gönderiyor.Gençlik ve Değişim Derneği, Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilecek olan ve 1 Ekim 2017 ile 31 Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Değişim Derneği, 2 kişinin daha yurt dışı hayalini gerçeğe dönüştürüyor

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, maddi durumu yetersiz 2 genci 8 aylığına Romanya’ya gönderiyor.

Gençlik ve Değişim Derneği, Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilecek olan ve 1 Ekim 2017 ile 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında uygulanacak olan Avrupa Gönüllü Hizmeti projesine maddi durumu yetersiz 2 gönüllü gönderecek. Konu ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, 18-30 yaş aralığına bulunan, İngilizceyi en az iletişim kurabilecek düzeyde bilen ve tercihen çocuklarla çalışma tecrübesi bulunan 2 kişinin yer alacağı projeye başvuruda bulunmak için İngilizce hazırlanmış CV’lerinin kendilerine gönderilmesi gerektiğini söyledi. Suvari, “2009 yılından beri birlikte çalıştığımız ve Avrupa’da kamu kuruluşu statüsünde bulunan birkaç ortağımızdan biri olan Directia Generala De Asistenta Sociala Si Protectia Copilului Sector (DGASPC) koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek projede Almanya’dan da ayrıca 3 gönüllü yer alacaktır. Bugüne kadar derneğimizden 9 uzun dönem gönüllüye ev sahipliği yapan ortak kuruluşumuz hakkında, şuana kadar tüm gönüllülerimizden son derece olumlu geri bildirimler aldık. Ortağımızın da bugüne kadar gönderdiğimiz gönüllülerden memnun kalmasında dolayı, bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm AGH projelerinde ortak olarak yer aldık. Kendileri de daha önce Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz 2 uluslararası projede ortak olarak yer aldılar” dedi.

Suvari, gönderilecek olan gönüllülerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini kaydederek, “Sigorta, vize ve yol ücretleri de proje kapsamında karşılanacaktır. Proje kapsamında konaklama, yemek ve yerel ulaşım masrafları da proje kapsamında karşılanmakla beraber Erasmus+ kuralları gereği, gönüllüye ayrıca aylık cep harçlığı olarak Romanya içinde 60 euro verilecektir” diye konuştu.

Yorumlar