Diyarbakır ilave OSB doğal gaza kavuşuyor

Türkiye’nin 12’nci büyük şehri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezi olan Diyarbakır, güçlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bölge ekonomisini canlandırmaya devam ediyor. Gıda, metal, mobilya, tekstil, mermer ve plastik sektörünün...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır ilave OSB doğal gaza kavuşuyor

Türkiye’nin 12’nci büyük şehri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezi olan Diyarbakır, güçlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bölge ekonomisini canlandırmaya devam ediyor. Gıda, metal, mobilya, tekstil, mermer ve plastik sektörünün ağırlıkta olduğu firmalarıyla binlerce kişiye istihdam sağlayan Diyarbakır OSB, yatırımcının ihtiyaçlarına cevap verebilmek için büyümeye devam ediyor.

Diyarbakır mevcut 1. ve 2. etap OSB’sinde yapılan çalışmalar kapsamında Mayıs 2014 yılında doğal gaz verildiğini dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, ilave OSB’nin de doğal gaza kavuşması için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Karavil, "Bugün itibari ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi olarak kendi imkanlarımız kapsamında Diyarbakır ilave 3. etap Organize Sanayi Bölgesi’ne yaklaşık 2 milyon 400 bin TL’ye mal olacak doğal gaz hattı döşenmektedir. Çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Ağustos’un ikinci haftasında, Diyarbakır ilave OSB’ye doğal gaz verilmesi planlanmaktadır. Diyarbakır ilave OSB içinde devam eden altyapı çalışmalarımız kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, elektrik ve telekom işleri hız kazanmıştır. Bir aksilik olmaması durumunda iki hafta içinde yolların yapımına yönelik alt temel malzeme serim işlemine geçilecektir. Bu kapsamda en geç yıl sonuna kadar Diyarbakır ilave OSB’ye ait yolların da beton parke ile döşenmesi planlanmaktadır" dedi.

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, Diyarbakır ilave OSB’ye ulaşımın sıkıntısız sağlanması yönünde yakın zaman da mevcutta kullanılan bağlantı yolu olan 3.6 kilometrelik yolun sati asfalt ile kaplandığını söyledi. Karavil, "Bölgede sanayinin gelişmesi ve istihdamın artırılması kapsamında en öncelikli konuların başında eksiksiz alt yapıya sahip sanayi alanlarının oluşturulmasıdır. Bu gaye ile katılımcılarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü alt yapıyı hazır hale getirdik ve getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar