Akar: "Mescid-i Aksa bizim için çok değerlidir"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İsrail’in, Kudüs’te Müslümanlara saldırısı ve Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Akar: "Mescid-i Aksa bizim için çok değerlidir"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İsrail’in, Kudüs’te Müslümanlara saldırısı ve Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına sert tepki gösterdi.

Akar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, İsrail’in, Kudüs’te Müslümanlara saldırısının ve Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasının, kabul edilemez olduğunu belirterek, Diyarbakır’ın kendileri için ne kadar anlamlı ve değerli ise Mescidi Aksanın da kendileri için o kadar değerli olduğunu kaydetti. İsrail’in yaptıklarının uluslararası kanunlara aykırı olduğuna dikkat çeken Akar, “Savaşla, kanla ve çatışmayla beslenen İsrail, batının sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini arkasına alarak Filistin topraklarındaki zulmüne pervasızca devam ediyor. Filistin topraklarındaki bu barbarca eylemlerini şiddetle kınıyorum. İslam Aleminin kendi iç meseleleriyle boğuşmaktan vazgeçerek, Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı bugünlerde birlik ve beraberliğini sağlayarak ümmetin mazlumlarına sahip çıkması gerekiyor. Filistin ve Mescid-i Aksa İslam ümmetinin birlik ve bütünlüğünün sembolü, şeref ve itibar kalesidir” dedi.

“Batı dünyası yaşananlar karşısında sessizliğini koruyor”

Batı dünyasının yaşananlar karşısında sessizliğini korumaya devam ettiğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

“Türkiye her zaman Filistin halkına destek olmuştur, bundan sonrada destek olmaya devam edecektir. Filistin davası bizim davamızdır. Filistinli, Kardeşlerimize ve İslam’a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Tüm İslam Alemini İsrail’in bu tutumuna karşı Demokrasi kuralları çerçevesinde tepki göstermeye davet ediyoruz. İsrail’in müdahalesi sonucu, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.”

Yorumlar