Teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce 50 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı imha edildi

Google Haberlere Abone ol
Teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi
Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce 50 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü şekilde imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlardaki terör eylemleri sonucunda vatandaşların, ekonomik ve sosyal faaliyetleri ile seyahat etme haklarının olumsuz etkilendiği bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması amacıyla her türlü tedbirin alındığı kaydedilen açıklamada, şunlar yer aldı:

"Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı aramasında, Kocaköy ilçesi Diyarbakır-Bingöl karayolu Kokulupınar mevkisinde yol kenarına gömülü 2 jelikan bidonda yaklaşık 50 kilogram amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde etkisiz hale getirilmiştir."

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Yorumlar