Terör örgütü PKK'nın katlettiği Sımpil anıldı

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Sımpil için anma programı düzenlendi - AK Parti İl Başkanı Akar: - "Sımpil, buradaki vatandaşların yaşadığı acının sembolü haline geldi"

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü PKK'nın katlettiği Sımpil anıldı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce katledilen Fırat Sımpil anıldı.

Silvan Kaymakamlığınca Selahaddini Eyyubi Camisi'nde öğlen namazının ardından düzenlenen anma etkinliğine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, 13 yaşında yaşamını yitiren Sımpil'in yakınları ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
Kaymakam Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilçede istenmeyen terör olaylarının yaşandığını söyledi.

Güvenlik güçlerine yapılan saldırıda Sımpil'in hayatını kaybettiğine işaret eden Kütük, "Aslında askerlerimize yönelik tuzaklanan el yapımı patlayıcı, annesinin verdiği parayla bakkala giden Fırat evladımıza denk gelmesiyle feci şekilde hayatını kaybetti. Bugün de onun ruhuna Yasin'i şerif okuduk." dedi.
Kütük, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Fırat Sımpil'in ölümünde elde ettiğimiz tespitlerde 4 kişinin kesinlikle bu olaya karıştığı, bunlardan birinin bu olaylarda öldüğü, 3'ünün ise hak ettikleri yerde olduğu, haklarında açılan davadan dolayı mahkemenin halen devam ettiği bilgisi var."

TERÖRÜN DİNİ, DİLİ, IRKI, MEZHEBİ YOKTUR

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ise geçen yıl masum bir çocuk olan Sımpil'in terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı.
Silvan'ın çok sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Akar, "Sımpil, buradaki vatandaşların yaşadığı acının sembolü haline geldi." dedi.

Terörü defalarca lanetlediklerini aktaran Akar, şöyle konuştu:

"Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebi yok. Terörün hedefindeki sivil vatandaşın yaşının da bir önemi yok. Yakın zamanda Gaziantep'te de maalesef bir başka terör örgütü olan DAEŞ'in saldırısı neticesinde onlarca masum çocuk hayatını kaybetti. Başka yerlerde de sivil vatandaşlar terör örgütlerinin hedefi haline gelmektedir. Çocukların ve sivillerin terör mağduru haline gelmesi acımızı daha da artırmaktadır."

Akar, bölgenin yaşadığı sıkıntılı günleri aşacağını, artık bölgenin güzelliklerinden bahsedileceğini vurguladı.
Teröre karşı ciddi bir mücadelenin yürütüldüğünü dile getiren Akar, şunları kaydetti:
"İnsanlarımız huzur içerisinde yaşamasını istiyoruz. Önemli olan şey, 78 milyon bir ve bütün olarak hükümetin terör karşısındaki mücadelesini destekliyor. Çocuklar ölmesin, büyüsün, ağlamasın, okula gitsin, ölmesin. Bizim derdimiz budur. Hükümet olarak da teröre karşı mücadelemizde bunu esas alıyoruz."

Yorumlar