'PKK ve FETÖ aynı amaca hizmet ediyor'

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan ve darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, her iki terör örgütünün de aynı amaca hizmet ettiğini düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
'PKK ve FETÖ aynı amaca hizmet ediyor'
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaşadıkları mahalleleri terk etmek zorunda kalan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara göre her iki terör örgütü de aynı amaca hizmet ediyor, ülkede güvenliği ve huzur ortamını hedef alıyor.

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ilçeden göç ettikten sonra ev kiralayan ya da yakınlarının yanında kalan Sur halkı, yaşadıkları acıları ve içinde bulundukları zor durumu geride bırakarak FETÖ'nün darbe girişimine karşı Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da demokrasi nöbetine katılıyor.

Ellerinde dalgalanan Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini aksatmayan terör mağdurlarından Veysel Ekin, terör örgütü PKK ile FETÖ'nün mazlumlara karşı saldırıda bulunduğunu söyledi.

 PKK VE FETÖ AYNI AMACA HİZMET EDİYOR

PKK ve FETÖ'nün aynı amaca hizmet ettiğini belirten Ekin, teröristlerin ülkede güvenliği ve huzur ortamını hedef aldığına dikkati çekti.

Darbecilerin halka zarar verdiğini anlatan Ekin, darbe girişiminde bulunanların, eski Türkiye hayallerine dönmek istediğini fakat milletin canı ve malıyla buna engel olduğunu dile getirdi.

Darbe girişimini bir haçlı seferi olarak gördüğünü dile getiren Ekin, şöyle devam etti:

"Dedemiz Selahaddin Eyyubi onları nasıl durdurduysa biz de torunları olarak şu anda tepkimizi gösteriyoruz. Burada da tanklar çıksa ve uçaklar kalksaydı tıpkı İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi biz de tankların önüne kendimizi atardık. Darbe olsaydı, askeri yönetim gelecekti. Bu da özgürlükleri kısıtlayacaktı, ciddi sıkıntılar olacaktı. Biz de bunu engellemek adına mücadele ediyoruz."

Terör saldırıları nedeniyle birçok acı yaşadıklarını anımsatan Ekin, "Sur'da olayları yaşadık, bu nedenle çok mağdur olduk. Askeri darbeden zarar görmemek için meydanlara çıktık." dedi.

Terör saldırılarında kullanılması gereken bombaların FETÖ'cüler tarafından halkın üzerine atıldığına işaret eden Ekin, Anadolu'nun hep birlikte askeri darbeye karşı dik duruş sergilediğini belirtti.

Teröristlerin yakıp yıktığını, devletin ise kendilerine sahip çıktığını vurgulayan Ekin, hükümete yaptığı desteklerden dolayı minnettarlığını ifade etti.

 "AYRIM YOK HEPİMİZ BİLİRİZ"

Ahmet Yıldırım da darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin arkasında olduklarını söyledi.

Erdoğan'ın halkı temsil ettiğini ve darbe girişiminde bulunanların millet iradesine saldırıda bulunduğunu belirten Yıldırım, "Canımız Cumhurbaşkanı Erdoğan'a feda olsun. Darbe olsaydı ülke felakete sürüklenirdi. 12 Eylül darbesinde babamla birlikte mazot sırası, fırında ekmek kuyruğuna girmiştim. Darbeyi yaşadım, darbe yoksulluk demektir. O günleri bir daha görmek istemiyoruz. Bu vatan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi hepimizindir. Ayrım yok, hepimiz biriz. Milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ifadelerini kullandı.

 "TÜRKİYE GÜÇLÜ Bİ ÜLKE"

Murat Alp da terör saldırıları nedeniyle hiçbir eşya alamadan evlerini terk ettiklerini anımsattı.

Darbe girişimine karşı ilk günden beri alanlardan ayrılmadıklarını bildiren Alp, şunları kaydetti:

"Tek bayrak altında yaşıyoruz. Halkımızın tümü ayakta, biz de vatanımıza sahip çıkıyoruz. Eski dönemlerde yani 90'lı yıllara baktığınız zaman şimdi daha rahatız. Bu hükümet başa geldiğinden beri sıkıntılar azaldı, iş imkanları oluştu. Darbe girişimi bu güzel şeylere ve halka karşı yapıldı. Halk ise birlik ve beraberlik ile darbeye izin vermedi. Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç kimse yıkamaz, halk olduğu sürece kimse Türkiye'ye bir şey yapamaz."

FETÖ'nün vatana ihanet ettiğini anlatan Alp, Türkiye'nin her türlü terörist yapıyla mücadele edecek kadar güçlü bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar