PKK tam da esrar hasadına başlamıştı!

Diyarbakır'ın beş ilçesini kapsayan hava destekli operasyon aralıksız devam ediyor. Operasyonun hedefinde PKK'nın finans kaynağı uyuşturucu da var

Google Haberlere Abone ol
PKK tam da esrar hasadına başlamıştı!
Diyarbakır'ın 5 ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon sürüyor. Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespiti ve malzemelerin ele geçirilmesine yönelik müşterek operasyon devam ediyor.

Savaş uçakları ve Kobra helikopterlerinin de desteğiyle yürütülen operasyonda İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra bölgedeki illerden de jandarma ve polis özel harekat ekipleri yer alıyor.
Yaklaşık bin güvenlik personelinin katıldığı operasyon, Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli; Hani ilçesine bağlı Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi ve Damlatepe; Silvan ilçesine bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere; Kulp ilçesine bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro ilçesine bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köylerinde gerçekleştiriliyor.

Dün 16.00-16.16 saatlerinde savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzileri ateş altına alınarak imha edildi.

Operasyonda terör örgütünün en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik çalışmalara ağırlık verilirken, kırsal alanda ekili Hint kenevirleri için de çalışma yürütülüyor.

Kentin kuzeyindeki Lice, Hani, Hazro ve Kulp ilçelerinde Hint keneviri ekim alanlarına yönelik son 3 yılda çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.

NARKO-TERÖR İLE BÜYÜK DARBE

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının "narko-terör" soruşturması kapsamında, 2013 yılında İl Jandarma Komutanlığı ve İI Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Lice, Kulp ve Hani ilçelerinde hava destekli operasyonlar gerçekleştirilmiş, ele geçirilen kenevirler güvenlik güçlerince tarlada imha edilmişti.

200'e yakın uyuşturucu operasyonunda 47 milyon 893 bin 665 kök kenevir ile 44 bin 605 kilogramı toz, 17 bin 309 kilogramı kubar olmak üzere 62 ton esrar ele geçirilmiş, bu sayede terör örgütünün çok önemli finans kaynağı kurutulurken, tonlarca uyuşturucunun piyasaya sokulmasına engel olunmuştu.

İl Emniyet Müdürlüğünce, 2015'te 2 bin 42, bu yılın ilk iki ayında da 175 operasyon düzenlenmiş, bu kapsamda 8 ton 33 kilogram esrar, 23 bin 963 kök kenevir, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince de aynı dönemde 7 ton esrar ve 2 milyon 269 bin 656 kök kenevir ele geçirilmişti.

Yorumlar

ferhat ķökleri kurusun hdp ve pkk nin