Lice merkezli sokağa çıkma yasakları kaldırıldı

Lice operasyonları nedeniyle 39 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasakları kaldırıldı

Google Haberlere Abone ol
Lice merkezli sokağa çıkma yasakları kaldırıldı
Diyarbakır'ın lice ilçesinde bugün sona eren operasyonlardan sonra, 39 köydeki sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı. Sokağa çıkma yasakları operasyonlar başlamadan ilan edilmişti. Lice merkezli operasyonlarda PKK'ya ait çok sayıda sığınak imha edilmiş, çok sayıda örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti. 

Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Birlik Operasyonu" icra edildiği belirtildi.

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla Kocaköy ilçesine bağlı, Gözebaşı, Gökçe, Boyunlu köyleri, Hazro ilçesine bağlı, Çitlibahçe köyü ile Lice ilçesine bağlı Örtülü, Erginköy, Kıralan, Dernek, Yamaçlı, Akçabudak, Kılıçlı, Yorulmaz, Yalımlı, Baharlar, Hedik, Bayırlı, Saydamlı, Bağlan, Serince, Yalaza, Ortaç, Kayacık, Uçarı, Esenler, Ziyaret, Dolunay, Çavundur, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Arıklı, Ulucak, Güldiken, Yaprakköy, Tuzlaköy, Damar, Sığınak, Budak ve Kabakaya köylerinde 23 Haziran Perşembe günü ilan edilen yasağın 23.00 itibariyle kaldırıldığı belirtildi.
Açıklamada, vatandaşlara kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür edildiği bildirildi.

Yorumlar