Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı

PKK'yı yönelik operasyonlar kapsamında Silvan'ın kırsal mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı
Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken bir ilçeden daha sokağa çıkma yasağı haberi geldi. Örgüte yönelik operasyonlar kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 13 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Kazandağı bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Kelovan Tepe, Hizin Tepe, Medevir Tepe, Çatak Mahallesi, Çatakköprü Bucağı ve Cevzala Tepesi arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği bildirildi.

Valilik açıklamasında, bu bölgede halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği Ormandışı, Babakaya, Çatak, Kayadere, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Demirkuyu, Kazandağı, Bahçe, Eskiocak ve Çatakköprü mahallelerinde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının bugün saat 04.00'ten geçerli olduğu ve ikinci bir duyuruya kadar süreceği bilgisi verilen açıklamada, yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önemli olduğu ifade edildi.

Yorumlar