Diyarbakır'daki saldırılarda 2 tutuklama

Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce bombalı araçlarla düzenlenen saldırılarla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki saldırılarda 2 tutuklama
 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde gerçekleştirilen bombalı araç saldırılarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarınca 1 Mayıs'ta Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına, 28 Haziran'da İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde gerçekleştirilen bombalı araç saldırısının şüphelilerinin tespitine yönelik, Dicle Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda olayın fail ve faillerinin yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Dicle İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar kapsamında, tespit edilen 11 işbirlikçi şüpheliden S.A, V.A, Y.A, M.D, . ve N.G'nin 11 Ağustos'ta yakalanarak gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin 22 Ağustos'ta Dicle Asliye Ceza Mahkemesi sevk edildiği, S.A. ve V.A'nın tutuklandığı, diğerlerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Firari 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam edildiği kaydedilen açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Yorumlar