Diyarbakır'da 562 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da bin 302 şüpheliye yönelik başlatılan FETÖ soruşturmasında, bugüne kadar 562 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da 562 kişi tutuklandı
Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin bin 302 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 562 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre koordinatörlüğünde 4 başsavcı vekili ve 12 savcı ile "Anayasayı ihlal", "Hükümete karşı isyan" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından darbe teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz'da bin 302 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Soruşturma kapsamında 562 kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, 422'si adli kontrol olmak üzere 651 kişinin serbest bırakıldığı, 53 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü, 36 kişi hakkında da soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı tespit edilen 11 şirketin yöneticileri ve ortakları hakkında yapılan çalışmada 31 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmalarının devam ettiği bildirildi.

23 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçu kapsamında açığa alınan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 23 öğretmen gözaltına alındı. Soruşturma işlemleri devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar titizlikle, genişletilerek ve çok yönlü olarak devam ediyor. Soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

 

Yorumlar