Diyarbakır B.Belediyesi yine vatandaşı cezalandırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi vatandaşın parasıyla alınan otobüsleri kilitleyerek hizmet vermiyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır B.Belediyesi yine vatandaşı cezalandırdı
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma araçları, belediyenin aldığı karar üzerine bugün kontak kapatarak vatandaşa hizmeti durdurdu. Belediyenin kararı almasındaki gerekçe ise polisin HDP'li yetkililerin açık alanda basın açıklamasına izin vermemesi. HDP'liler ile polis arasında yaşanan tartışmanın cezasını vatandaşa kesen belediye yönetimine ise tepki gösterildi. 1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "Bu defa devlet her zamankinden çok daha kararlı ve çok daha etkin bir mücadele yapıyor. İnşallah örgütün karanlık eylemleri bir daha geri gelmeyecek şekilde son bulacak ve bütünüyle etkisiz hale getirilecek." dedi.

Eker, beraberinde Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve bazı partililerle dün hayatını kaybeden Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ın Çermik ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Dönüşte gazetecilere açıklamada bulunan Eker, bölgedeki vatandaşların terörle yapılan etkin mücadeleyi yürekten desteklediğini belirtti.

Bölgenin gelişmesi ve ekonomik kalkınmasında en önemli engelin PKK'lı teröristlerin saldırıları olduğunu ifade eden Eker, "6-7 Ekim 2014 tarihinde PKK ve PYD terör unsurlarının Türkiye'de sahneye koydukları sokak olaylarında hemşehrimiz Yasin Börü başta olmak üzere, birçok vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti." diye konuştu.

Eker, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğünü vurgulayarak, "Bu defa devlet her zamankinden çok daha kararlı ve çok daha etkin bir mücadele yapıyor. İnşallah örgütün karanlık eylemleri bir daha geri gelmeyecek şekilde son bulacak ve bütünüyle etkisiz hale getirilecek." ifadesini kullandı.

Bölgedeki bazı belediyelerin vatandaşa hizmet için kamudan aldığı desteğe rağmen görevini yapmadığını anlatan Eker, belediyelerin vatandaşa hizmet vermemesiyle ilgili hiçbir mazeretinin olamayacağını kaydetti.

"GEREĞİNİN YAPILMASI LAZIM"

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına tepki bahanesiyle DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşların mağdur edildiğini aktaran Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Türkiye'nin her yerindeki belediyelerin halka hizmetini yerine getirmekle yükümlü bulunduğunu bildirdi.

Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın verdiği vergilerle belediye başkanı dahil olmak üzere, çalışanların maaşları ödeniyor. Vatandaşların mağdur edilmesi kabul edilemez. Bununla ilgili hükumetin ilgili birimleri gerekli çalışmayı başlatması lazım. Kimsenin belediye araçlarını çalıştırmamak, kamuyu birtakım hizmetlerden men etmek gibi bir hakkı yok. Bir takım politikaları beğenmeyebilirsiniz o ayrı ancak hiçbir şekilde bunun gerekçesi olamaz."

 

Yorumlar