BUSKİ’den ’ihale’ açıklaması

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bir hizmet alım ihalesinde, ihale alan konumundaki BİNTED’in yönetim kurulu üyesinin, aynı zamanda, BUSKİ’de de yönetim kurulu üyesi olduğu iddiası BUSKİ Genel...

Google Haberlere Abone ol
BUSKİ’den ’ihale’ açıklaması

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bir hizmet alım ihalesinde, ihale alan konumundaki BİNTED’in yönetim kurulu üyesinin, aynı zamanda, BUSKİ’de de yönetim kurulu üyesi olduğu iddiası BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile yalanlandı.

BUSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, böylesi bir durumun, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre mümkün olamayacağı, hizmet alımına konu olan ihalenin onaylanmasıyla ilgili onay makamındaki BUSKİ yöneticisinin, yetki devrini, o tarihte yönetim kurulu üyesi olmayan bir başka BUSKİ yöneticisine devrettiğine dikkat çekildi. Devir yetkisinin, BUSKİ Yönetim Kurulu’nun 06/01/2016 tarihli toplantısında karara bağlandığına işaret edilen açıklamada, "İhalenin yapılmasından sonra ihale kararının onaylanması ve sözleşmenin imzalanması konularında, onay makamındaki BUSKİ yöneticisinin, imza yetkisinin, Kurumun yönetim makamındaki bir başka yöneticiye, su ve kanalizasyon idarelerinin kuruluş ve görevleri hakkındaki esasların yer aldığı, 2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun’un 9. maddesine istinaden oybirliği ile alındığı hususunu önemle belirtiriz. Bu bağlamda, ihale onay yetkisi, imza makamındaki BUSKİ yöneticisinden bir başka BUSKİ yöneticisine, BUSKİ Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda devredilmiştir" denildi.

Yetki devrinin usule uygunluğunun Sayıştay tarafından da onaylandığına dikkat çekilen açıklamada, ihaleyi alan BİNTED’in, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olduğuna vurguda bulunuldu.

İhale onay yetki devriyle, söz konusu ihalenin onayında, usulsüzlüğe meydan verebilecek nitelikte herhangi hukuki bir durumun bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, son olarak, kamu hizmetinde bulunmanın getirdiği sorumluluk bilinci ve doğruların kamuoyuyla paylaşılması ilkesinden hareketle gerçeğin bütün açıklığıyla dile getirildiğine yer verildi.

Yorumlar