Vali Yıldırım’dan dağa çıkanlara çağrı

Muş Valisi Aziz Yıldırım, herkesin barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını istediklerini belirterek, “Teröre ve teröriste gerek yok. Yakın çevrenizde dağa çıkmış mağdur aileler varsa, gelsinler Türk adaletine teslim olsunlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yıldırım’dan dağa çıkanlara çağrı

Muş Valisi Aziz Yıldırım, herkesin barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını istediklerini belirterek, “Teröre ve teröriste gerek yok. Yakın çevrenizde dağa çıkmış mağdur aileler varsa, gelsinler Türk adaletine teslim olsunlar” dedi.

Beraberindeki İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin ile Bulanık ilçesine gelen Vali Aziz Yıldırım, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve protokol üyeleri tarafından Erentepe beldesinde karşılandı. Bulanık ilçesine bağlı Erentepe Yatılı Bölge Ortaokulundaki Z-Kütüphanesinin açılışını gerçekleştiren Vali Yıldırım, daha sonra Kaymakam Hacı Arslan Uzan’dan ilçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kütüphane açılışından sonra öğrencilere giyim yardımında bulunan Muş Valisi Aziz Yıldırım, Erentepe beldesinde bulunan şehitlik ve parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, 1932 yılında eşkıyalar tarafından pusuya düşürülen 5 şehidin de bir ana kuzusu olduğunu belirterek, "Bunlarda devletini ve milletini koruyordu. Haince pusuya düşürülerek şehit oldular. Bizde istiyoruz ki herkes barış ve kardeşlik içerisinde yaşasın. Dağda, bayırda sadece bizim yaylacılarımız olsun. Ne terörist olsun ne de eşkıya olsun. Kimin ne derdi varsa gelsin buyursun, anlatsın ki o eksikliği giderelim. Her zaman bunu söylüyoruz. Dostluktan yana, arkadaşlıktan yana, kardeşlikten yanayız. Bunu her zaman söylüyoruz. Bunu buradaki şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söylüyorum. 1932 yılında şehit olmuşlar, bakıyorum ki günümüzde de aynı şekilde yaşıyoruz. Hiçbir şey değişmemiş. Bunlar üzücü durumlardır. Hiçbir şekilde ne gencimiz dağa çıksın, ne eşkıya olsun, ne terörist olsun. Devletin bütün imkânları bütün vatandaşın hizmetindedir. Teröre ve teröriste gerek yok. Oraya yapılacak masrafları biz insanımıza hizmet olarak döndürmeyi arzuluyoruz. Yakın çevrenizde dağa çıkmış mağdur aileler varsa, gelsinler Türk adaletine teslim olsunlar. Bizde onlara yardımcı olalım. Devletle çekişmeye ve savaşmaya güçleri yetmez. Bunca senedir yapamadılar, bundan sonrada yapamazlar inşallah. Bu topraklar hepimizin. Bizim gönlümüz huzurdan yana, bizim gönlümüz birlikte güzel yaşamaktan yanadır” diye konuştu.

Vali Yıldırım, buradaki ziyaretinin ardından Bulanık ilçesine geçerek, yapımı tamamlanan semt sahasının açılışını gerçekleştirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar