Türkiye ve Mısır arasında bakan düzeyinde görüşme

Muhammed Mursi'ye yapılan darbeden sonra ilişkileri bozulan Türkiye ile Mısır arasında Çin'de bakanlar düzeyinde görüşme gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Mısır arasında bakan düzeyinde görüşme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun, Çin'in dönem başkanlığı kapsamında Çin'de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda Mısır İşgücü Bakanı Muhammed Sagfan ile görüştüğü bildirildi.

Mısır İşgücü Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, “Mısır İşgücü Bakanı Muhammed Sagfan, Çin’de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda Türk mevkidaşı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Görüşmede Soylu, bölge sorunlarının çözümü için iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin gereğine vurgu yaparak, köklü medeniyetlere sahip iki ülke arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi güçlü olmasının gereğine işaret etmiştir.” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Sagfan’ın ise ülkesindeki Türk yatırımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ve bakanlık olarak Türkiye’nin Mısır’daki projeleri için iş gücü temin etmeye hazır olduklarını dile getirdiği kaydedildi.

Bakan Soylu Çin’deki temasları çerçevesinde, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Veymin, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Mofarrej al-Haqbani ve Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow ile de ikili görüşmelerde bulunmuştu.

Yorumlar