Türkiye, KYB'nin Ankara temsilcisini kovdu

Celal Talabani'nin partisi KYB'nin Ankara temsilcisinin sınır dışı edildiği iddia edildi. İddiaya göre, hükümet KYB temsilcisini kovdu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, KYB'nin Ankara temsilcisini kovdu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kürkiye'nin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali'den ülkeyi terketmesini istediği iddia edildi. KYB medya organlarının geçtiği habere göre Türkiye ile KYB arasındaki yaşanan bazı sorunlardan dolayı Türkiye hükümeti, Behroz Gelali'den Türkiye'yi terketmesini istedi. Behroz Gelali ve KYB'nin Ankara Temsilciliğindeki diğer görevlilerin bu gece Süleymaniye'ye geçeceği de belirtildi.

NEDENİ PKK'NIN ADAM KAÇIRMASI

İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde bazı Türk vatandaşları KYB’nin denetimindeki Süleymaniye’de PKK tarafından kaçırıldı. Söz konusu kişilerin Kandil’deki PKK kamplarına götürüldüğü bildirilirken Türkiye, güvenlik birimlerinin görevlerini yerine getirmediği gerekçesiyle olaydan KYB’yi sorumlu tuttu. 
Yaşanan olayın Ankara ile KYB arasında gerilime neden olduğu ve Türkiye’nin bu olay nedeniyle KYB temsilciliğini kapattığı belirtildi.

Öte yandan KYB yetkililerinin PKK’nin elinde bulunan söz konusu kişilerin serbest bırakılması için örgüt ile diyalog halinde olduklarını da bildirdi.

Yorumlar