Türkiye İsrail'i kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Filistinlilere ait 2 bin 340 dönümlük araziyi gasp eden İsrail'i kınadı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye İsrail'i kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’da Eriha şehri yakınlarında bulunan 2 bin 340 dönüm araziye el koyma kararını kınadı. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Batı Şeria’da, Eriha şehri yakınlarındaki 2 bin 340 dönüm araziye el koyma kararını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yasa dışı yerleşim sahalarını genişletme yönünde aldığı kararların geçerliliği yoktur. İsrail’in, bölgede kalıcı barış sağlanabilmesinin yegane yolu olan iki devletli çözüm zeminini tahrip eden bu tür hareketlere son vermesi gerekmektedir” denildi.

BİR TEPKİ DE ALMANYA'DAN 

İsrail işgaline bir tepki de Almanya'dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli, İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koymasına ilişkin, "Bu karar yanlış zamanda yanlış bir sinyal veriyor" dedi.

Chebli, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İsrail ordusunun, Batı Şeria’da Eriha kentinin güneyinde 234 hektarlık arazinin devlet arazisi yapıldığını doğruladığını söyledi.

Alman hükümetinin İsrail’in bu kararını değiştirmesini ümit ettiğini belirten Chebli, "Bu karar yanlış zamanda yanlış bir sinyal veriyor" ifadesini kullandı. Chebli, Orta Doğu’da aralarında ihtilaf bulunan tarafların, gerilimin azaltılması ve barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için yollar bulmalarını istedi.

İsrail ve Filistin’de tüm insanların barış ve güven içinde yaşama hakkına sahip olduğunu anlatan Chebli, bunun sadece sürdürülebilir iki devletli çözüm için yapılacak siyasi perspektifle kalıcı bir şekilde sağlanabileceğini kaydetti.

 

 

Yorumlar