Türkiye'den son dakika referandum açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "IKBY’de bugün düzenlenen referandum, sonuçları bakımından yok hükmündedir. Gerek uluslarası hukuk, gerek Irak anayasası bakımından her türlü hukuki temelden ve meşruiyetten yoksun olan bu girişimi tanımıyoruz." denildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den son dakika referandum açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bugün başlayan referanduma ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, uluslararası hukuka ve Irak anayasasına aykırı olduğu belirtilen referandumun Türkiye tarafından tanınmayacağı belirtildi. 

Dışişleri'nden bu sabah yapılan açıklamada, "IKBY’de bugün düzenlenen referandum, sonuçları bakımından yok hükmündedir. Gerek uluslarası hukuk, gerek Irak anayasası bakımından her türlü hukuki temelden ve meşruiyetten yoksun olan bu girişimi tanımıyoruz.  Referandumu izleyen dönemde ortaya çıkacak ortamı istismar etmek isteyebilecek bazı radikal unsurların ve teröristlerin milli güvenliğimizi hedef alan eylemlere kalkışması halinde ve Irak genelinde milli güvenliğimize yönelik her türlü tehdit karşısında uluslararası hukuktan ve TBMM’nin verdiği yetkiden kaynaklanan tüm önlemleri alacağımızı bir kere daha vurguluyoruz" denildi. 

Yorumlar