Türkiye'den Küba'ya taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, "Fidel Castro'nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Küba'ya taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun vefatı nedeniyle ailesine ve Küba halkına taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümünün büyük üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, "Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba'daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Castro'nun hayatını adadığı mücadelenin sadece Küba'da değil tüm dünyada yankı bulduğu kaydedilen açıklamada, Castro'nun farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırdığı vurgulandı.

Açıklamada, Castro ile ilgili şunlar kaydedildi:

"Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır. 'Başka türlü bir dünya mümkündür' sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır."

Habitat toplantısı için 1996 yılında İstanbul'a gelen Fidel Castro'ya halkın gösterdiği ilgi ve sevginin hala hatırlandığının altı çizilen açıklamada, "Fidel Castro'nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Yorumlar