Türkiye'den ABD'ye Fetullah Gülen resti

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'nin Fetullah Gülen'i tercih etmesi halinde ilişkilerin biteceğini ima etti

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'ye Fetullah Gülen resti
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'den Fethullah Gülen'in ifadesiyle ilgili henüz resmi bir yanıt yok. Avrupa ülkeleri de biliyor. Herkesin net olmasını beklemek bizim hakkımız. Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor. Bozdağ'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle: "Türkiye böylesi bir birlikteliğe ilk defa şahit oldu. Yüzlerce yıllardır verilemeyen fotoğrafı 7 Ağustos'ta tüm Türkiye vermiştir. Demokrasi, milli irade ve hukuk devletine sahip çıkma konusunda ortaklaşmayı da gösteriyor. Bütün siyasi partiler birbirimizle rekabet edebiliriz, ağır eleştiri yöneltebiliriz. Bunu demokrasi, cumhuriyet sayesinde yapıyoruz. Bu sistem tehlikeye girdiğinde hepimizin birlik olması gerekir. 15 Temmuz-7 Ağustos mesajı, Türkiye'de artık darbelerin yapılamayacağı, teşebbüs edene milletin izin vermeyeceğidir. Bu maşaları kullananlara da, bu hain maşalara da bir cevap veriyor. Ayrıca Türkiye'nin dostlarını sevindiren bir fotoğraftır. Ama Türkiye'nin düşmanları perişan oldular. Dışarıda zayıf Türkiye olsun diye her imkanı seferber edenler çok pişman oldular.

BİR TERÖRİSTE TÜRKİYE'Yİ FEDA ETMİŞ OLACAKLAR

ABD'den Gülen'in ifadesiyle ilgili henüz resmi bir yanıt yok. Avrupa ülkeleri de biliyor. Herkesin net olmasını beklemek bizim hakkımızdır. ABD yetkililerine empati yapmalarını öneriyoruz. Obama'ya eşi ve çocuklarıyla tatil yaparken suikast girişiminde bulunulmuş olsa, Beyaz Saray bombalanmış olsa, halkın üzerine tank sürülmüş olsa, askeri helikopterlerle insanlara ateş açılsa bu eylemi gerçekleştiren teröristlerin başı Türkiye'de olsa. Türkiye biz bir düşünelim dese ABD halkı, yönetimi bundan memnun olur mu olmaz mı? ABD, Gülen'i iade etmezse Türkiye'yi bir teröriste feda etmiş olacaktır

TUTUKLANMASINI İSTEDİK

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili dosyayı ve bu dosyanın eklerini ki 100'lerce klasördür, ABD yetkili makamlarına hem elektronik ortamda gönderdik hem de resmi yazışma usulüne uygun bir şekilde ilgili makamlar aracılığı ile gönderdik. Bu arada Fethullah Gülen'in geçici yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettik. ABD'nin yetkili makamları bizden giden yazıları aldıktan sonra bizden yakalama- tutuklama talebimizin neden acil olduğuna dair sorular sordular. Biz cevaplarımızı da gönderdik. Arkasından Dışişleri Bakanlığı aracıyla şahsıma hitaben bir mektup geldi. ABD'leri uzmanların bu konuda inceleme yapabileceği gibi, Türkiye'den uzman bir heyetin ABD'ye gelerek muhattaplarıyla görüşme yapmasının istendiği bir mektup geldi. Biz de bu teklifi önemsiyoruz, sizden bir uzman heyet öncelikle gelsin, daha sonra Türkiye'den bir uzman heyet gitsin dedik.

MAŞA OLMA İHTİMALİNİ YİTİRDİ

Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir.

Yorumlar