Türkiye'den AB'ye son uyarı

AB Bakanı Çelik, birliğe sunulacak son önerinin de kabul görmemesi halinde Ege Denizi'nde mültecilerin önünü açacakları uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den AB'ye son uyarı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye, Avrupa Birliği'ne yeni bir dönemin başlaması için son önerisini sunacak. Önerinin kabul edilmemesi halinde Ege Denizi'ndeki mülteci geçişlerine konan engel kaldırılacak.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, vize serbestiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Biz kağıdımız hazırladık. Mayıs'yta veeceğiz. Kabul etmezlerse onlar bilir. Eğer bu önerilerimiz kabul edilmezse, Ege'deki mükellefiyetlerimizi yerine getirmeyiz' dedi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, vize serbestiyle ilgili Avrupa Birliği'ne rest çekti. Çelik, 'Türkiye vize serbestisi açısından herşeyi yapmıştır. Biz kağıdımız hazırladık. Mayıs'yta veeceğiz. Kabul etmezlerse onlar bilir. Terörle mücadele yasasıyla ilgili bir değişikliK yapmayız. Bizim güvenliğimiz için önemlidir. Eğer bu önerilerimiz kabul edilmezse Egedeki mükellefiyetlerimizi yerine getirmeyiz' dedi.

Yorumlar