Türkiye, AP raporunu olduğu gibi iade edecek

AP'nin Türkiye'ye yönelik raporuna Ankara'dan sert tepki gösterildi. AB Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamalarda raporun yok hükmünde olduğu belirtilerek, aynen iade edileceği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, AP raporunu olduğu gibi iade edecek

Sonhaberler | Haber Merkezi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kathy Piri tarafın tarafından hazırlanan raporun yankıları devam ediyor. Türkiye'ye ağır ithamların yer aldığı raporda tutuklu HDP milletvekillerinin tahliye edilmesi, Akkuyu Nükleer Enerji Projesi'nin durdurulması gibi ülkenin içişlerine doğrudan müdahale eden talepler de yer aldı. Rapora Ankara'dan sert tepki gösterildi. Hem AB hem Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklamalar geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye kararıyla ilgili, "Rapor bizim tarafımıza ulaştığında değerlendirme söz konusu olmaksızın aynen iade edilecektir." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda kabul edilen Türkiye kararıyla ilgili, "Bu rapor birtakım ülkelerin tek taraflı siyasi yaklaşımlarını bir koalisyon mantığıyla metne doldurmuş, iş birliğinden uzak bir sabotaj raporu, ilişkileri sabote etmeye dönük bir rapor. Bu nedenle Avrupa Parlamentosu raporunu son 2 senede olduğu gibi bu yıl da yok hükmünde ve geçersiz kabul ediyoruz. Rapor bizim tarafımıza ulaştığında hiçbir şekilde değerlendirme söz konusu olmaksızın aynen iade edilecektir." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığından, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye kararıyla ilgili, "Karar, söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına almaktadır. Bu karar tarafımızdan yok hükmünde sayılmaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu. Dışişleri Bakanlığından, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye kararıyla ilgili yapılan açıklamada, "Asılsız iddialara ve iftiralara dayanan bu karar söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına almaktadır. Bu karar tarafımızdan yok hükmünde sayılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar