Türkiye ABD'yi 'PYD çekilmezse vururuz' diye uyarmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve PKK unsurlarının geri çekilmesi için uyarıda bulunarak, 'Çekilmezlerse vururuz' dediği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ABD'yi 'PYD çekilmezse vururuz' diye uyarmış
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde bulunan PYD’ye ilk kez dün hava operasyonu düzenledi.  Türkiye'nin, El Bab'a ilerlediği gerekçesiyle durması için PYD’ye ABD aracılığıyla çarşamba akşamı saat 20.00’ye kadar süre verdiği ileri sürüldü. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, talep yerine getirilmeyince Türk jetleri hava harekâtı düzenledi.

Gazetenin haberine göre, Türk güvenlik kaynakları, PYD'nin Suriye’deki El Bab’a doğru ilerleyişini tespit edince ABD makamlarıyla irtibata geçti. Türkiye, PYD'nin önceki akşam saat 20.00’ye kadar bölgelerine geri çekilmesi için süre verdi. Ancak PYD, Türkiye’nin bu talebini yerine getirmedi. KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan’ın da “Geri çekilmeyin” emrinin de telsiz kayıtlarına düştüğü iddia ediliyor. Türkiye bunun üzerine hava harekâtı başlattı. Hava harekâtında güdümlü nüfuz edici bombalar da kullanıldı.TSK dün sabah bu harekâtla ilgili iki ayrı açıklama yaptı.

Harekâtın 3 saat kadar sürdüğünü ortaya koyan ilk açıklamada şöyle dendi: “19 Ekim 2016’da 21.11-23.59 saatleri arasında PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş, tespit edilen paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef ile 7 dinamik hedef (toplam 18 hedef) imha edilmiştir.”

Yorumlar

ihsan pyd kurulurken en baştan burdanyazdım kurdurmayın karargahlarını bpmbalayın diye lafımız dinlenmedi işte geldiniz kakikate