Rusya'dan Türkiye'ye olumlu cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup göndermesi olumlu karşılık buldu

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Türkiye'ye olumlu cevap
Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin sona erdirilmesi için Ankara'dan atılan adımlar Moskova'da olumlu karşılık buldu. Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin'e gönderdiği mektubun Ankara-Moskova ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturabileceğini belirtti.

Matviyenko, "Özür gecikmiş olsa da bildiğiniz gibi geç olması hiç olmamasından iyidir.
Bu zaman içerisinde karşılıklı ilişkilerimiz bazı negatif süreçten geçti, eski güven anlayışı kaybedildi. Yine de bu mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir" ifadesini kullandı.

Putin'in uçak krizi nedeniyle yaşanan durumun Rusya'nın Türk halkına olan dostça duygularını etkilemediğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Matviyenko, "Yapılanların farkına varıldığı için bu mektubu sadece olumlu karşılayabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'na mektubunda özürlerini dile getirdi, hayatını kaybeden pilotun ailesine baş sağlığı diledi, durumun düzelmesini istediğini belirterek Rusya ile dostça ilişkilerin düzelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti" dedi.

Yorumlar