Putin Erdoğan'ı böyle bekledi FOTO

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Erdoğan-Putin görüşmesi bugün gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
Putin Erdoğan'ı böyle bekledi FOTO
Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Erdoğan-Putin görüşmesi başladı. Dünya medyasının son dakika haber olarak geçtiği görüşmede, Putin, Erdoğan'a Türkiye'nin bu zor zamanında kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür ederek başladı.

Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin uçağın düşürülmesiyle birlikte aksamaya başladığını hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Putin, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden duydukları rahatsızlığın da dile getirerek, darbeye karşı en net tavır sergileyen ülkelerin başında geldiklerini sözlerine ekledi. Görüşmelere ilişkin olarak konuşan Putin, iki ülke arasında birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesi konularının ele alınacağını söyledi. 

Putin, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, Rusya'ın ilkesel tavrının anayasaya aykırı her türlü girişimin karşısında olduğunu belirterek, “Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum“ dedi.

Basının karşısındaki konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Putin'e kendilerine ayırdıkları zaman için teşekkür ederek, darbe sürecinde gösterdikleri samimiyet için de şükranlarını dile getirdi. 

Darbe girişiminin hemen ardından arayarak tepkisini ortaya koyduğu için Putin'e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk halkının bundan son derece memnun kaldığını söyledi. 

Erdoğan ve Putin en son 15 Kasım 2015'te Antalya'da düzenlenen G20 zirvesi kapsamında bir araya gelmişti. 24 Kasım 2015'te ise Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke ilişkileri gerilmişti.

Yorumlar