Mesut Barzani Ankara'da

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, Musul, IŞİD ve FETÖ gibi konuları görüşmek üzere Ankara'ya geldi

Google Haberlere Abone ol
Mesut Barzani Ankara'da
Ankara'da yoğun trafik devam ediyor. ABD'den gelen Adalet Bakanlığı heyetinin temasları devam ederken, Irak'tan da bir misafir bugün başkente geldi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Ankara'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Barzani'nin görüşmelerinde Musul operasyonu ve kapatılması istenen Gülen örgütüne ait okullar en önemli iki başlık var. 

Barzani'yi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu karşıladı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası seçilmiş hükümete desteğini açık bir şekilde dile getiren IKBY Başkanı Mesut Barzani, bu ziyarette desteğini bir kez de yüz yüze dillendirmiş olacak.

Başkent’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Barzani’nin gündeminde hükümete verdiği desteğin dışında Gülen örgütüne bağlı okullar da olacak. IKBY’de Gülen’e bağlı 20’den fazla okul bulunuyor. Ancak bu okulların kapatılması Erbil hükümeti için kolay değil çünkü yeterli okulları ve öğretmenleri yok. Bu konuda neler yapılabileceği de Erdoğan ve Yıldırım’la görüşmelerinde ele alınacak. Barzani, Başbakan Yıldırım ile de görüşecek.

Görüşülecek konulardan biri de yaklaşan geniş kapsamlı Musul operasyonunda Türkiye’nin oynayacağı rol olacak.  Liderler, Kuzey Irak’ta üslenen PKK ile mücadelede işbirliğini de konuşacak. 

Barzani, Ankara’nın ardından önümüzdeki günlerde Tahran’a da bir ziyaret gerçekleştirecek. KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, twitter hesabından davetin Tahran’dan geldiğini duyurdu.

Yorumlar