Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius TBMM'de

TBMM Başkanı Kahraman, Avrupa Birliği üyeliği konusunda Litvanya'nın, Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius TBMM'de
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius'u kabul etti.

Meclis Başkanlık Divanı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Kahraman, Türkiye ve Litvanya arasındaki ilişkilerin dostluk ve iş birliği temelinde, gelecek vadettiğini belirterek, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda Litvanya'nın verdiği destek için teşekkür etti.

TBMM'nin darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını, darbeci teröristlerin anayasal demokratik düzene, hukuk devletine, halkın temel hak ve özgürlüklerine saldırdığını vurgulayan Kahraman, darbe teşebbüsü sonrasında alınan önlemlerin yasal mevzuat ve uluslararası yükümlülüklere uygun olduğunu, hukuk devletinin göstermesi gereken hassasiyetin en üst seviyede gösterildiğini belirtti.
FETÖ'nün uluslararası bir terör örgütü olduğuna dikkati çeken ve örgüt hakkında bilgi veren Kahraman, Linkevicius'ten, ülkesinde bu örgütün faaliyetlerine izin vermemesini, Litvanya'da FETÖ'nün idaresinde okul ya da dernek varsa, bunların kapatılmasını istedi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius da darbe teşebbüsünün ardından demokratik kurumları ziyaret etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, TBMM ziyaretini bu çerçevede gerçekleştirdiğini bildirdi.

Türkiye ile Litvanya arasında güzel ilişkiler bulunduğunu ifade eden Linkevicius, Türkiye-AB ilişkilerinde yakalanan ivmenin kaybolmamasından yana olduklarını belirtti.

Linkevicius, darbe teşebbüsü ve daha sonrasında yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek, Litvanya'nın terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer aldığını kaydetti.
Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, daha sonra FETÖ'nün darbe teşebbüsünde Meclisin zarar gören bölümlerini gezdi.

Yorumlar