Fırtına obüsleri gerektiğinde PYD'yi de vuracak

Fırtına obüslerinin yönü PYD'nin kontrol ettiği Afrin ve Kobani kantonlarına yönelmiş durumda. Olası bir saldırıda obüsler terör hedeflerini yerle bir edecek.

Google Haberlere Abone ol
Fırtına obüsleri gerektiğinde PYD'yi de vuracak
Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD için de angajman kurallarını uygulamaya hazırlanıyor. Afrin ve Kobani’nin karşısında bulunan hakim tepelere Fırıtına obüsleri yerleştirildi. Türkiye, toprakları üzerinde PYD kaynaklı herhangi bir saldırı durumunda sınır ötesindeki PYD kantonlarını vuracak.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kararlılıkla sürerken, PYD'nin de bölücü örgüte Kamışlı üzerinden silah, mühimmat ve eleman takviyesi yaptığına ilişkin ciddi bulgular var. Türkiye, Nusaybin'de veya bir başka ilde PYD kaynaklı herhangi bir saldırı karşısında angajman kurallarını uygulamaya hazırlanıyor.

KANTONLAR HEDEFTE

Edinilen bilgiye göre, bölücü örgütün Suriye uzantısı PYD'den Nusaybin'de PKK'ya destek verildiği veya PYD'li teröristlerin burada Türk güvenlik güçlerine karşı savaştığı tespit edilirse, bunun da ötesinde Türkiye toprakları üzerinde PYD kaynaklı herhangi bir saldırı gerçekleşirse Türkiye sınır ötesindeki PYD kantonlarını vuracak. Halen olası kırmızı çizgi ihlaline karşı PYD'nin Afrin ve Kobani kantonlarına namluları yönelmiş vaziyette teyakkuzda bekleyen Suriye sınırındaki tank ve top mevzilerine anında vur emiri verilecek.

ANGAJMAN DEVREYE GİRECEK

PYD'nin Suriye'deki kantonları, Suriye sınırından ülkemize yönelen tehdit üzerine değişen angajman kuralları çerçevesinde vurulacak. Halen Kilis'e roket atan terör örgütü IŞİD'i “tehdidin geldiği yere misliyle mukabele” çerçevesinde vuran Türkiye, İstanbul'da IŞİD'in intihar bombaları patladığında da tehdidin kaynağı terörist örgütü sınır ötesinde misliyle vurmuştu. PYD için de bu kural devreye sokulacak.

İKİ DURUMDA UYGULANIYOR

Halen angajman kuralları 2 durumda devreye giriyor. Bunlardan birincisi sınır ötesinden Türkiye topraklarına tehdit halinde, Türkiye sınırlarından tehdidin geldiği sınır ötesindeki noktaya misliyle karşılık veriliyor. İkincisinde de tehdidin kaynağı sınır ötesindeki bir örgüt ise ve bu örgüt ülke topraklarında bir eyleme imza atmışsa, örgütün sınır ötesindeki hedeflerine misliyle mukabelede bulunuluyor.

Kaynak: Yeni Şafak

 

Yorumlar