Erdoğan Yahudi heyete Gazze şartlarını açıkladı

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Yahudi heyet, Erdoğan'ın kendilerine Gazze ile ilgili şartlarını açıkladığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Yahudi heyete Gazze şartlarını açıkladı

ABD'deki 51 büyük Yahudi kuruluşunun çatı örgütü olan 'Başkanlar Konferansı' geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de bir araya geldi. 35 kişilik heyette yer alan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Malcolm Hoenlein görüşmenin içeriğine dair ayrıntılar verdi. Erdoğan'ın 8 maddelik bir plan sunduğunu doğrulayan Hoenlein, paketin ağırlıklı olarak Gazze'ye enerji götürmek üzerine olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Malcolm Hoenlein, "Biz bu tünellerin kesinlikle ekonomik maksatla değil terör için kullanıldığını anlattık. İsrail’e açılan tünellerin tek bir amacı var; terör faaliyetleri için ülkeye sızmak. Sonuçta bu konularda Sayın Cumhurbaşkanı ile anlamlı bir tartışma yaptığımızı söyleyebilirim" dedi.

Hoenlein, Gazze'ye yönelik Erdoğan ile ilgili şunları konuştuklarını söyledi: Heyetimizde Türk Yahudi cemaatinden konuklar da vardı. Dolayısıyla Türkiye’nin iç politikasını ilgilendiren bazı konuları da ele aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi karşıtlığını ve İslamofobi’yi güçlü bir şekilde kınadı. Suriye’ye ilişkin birtakım kaygılarını dile getirdi. Dolayısıyla pek çok konu konuştuk aslında. Plan ise büyük ölçüde Gazze’ye enerji götürmeyi hedefleyen bazı somut önerilerle ilgili. Gazze’ye götürülecek malların içeriğine dair sorumluluk ve o malların sadece amacına uygun kullanılacağına dair garantiler içeriyor ki bugüne kadar durum böyle değildi.

Yorumlar