Erdoğan: Sincar'da PKK'ya müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ bahanesiyle Sincar'a yerleşen PKK'nın burayı yeni bir Kandil yapmaya çalıştığını buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, dün akşam ABD Başkanı Obama ile de yaptığı görüşmede, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığına son verilmesi konusunu ele almıştı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sincar'da PKK'ya  müsaade etmeyeceğiz
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Türkiye, DAEŞ bahanesiyle Irak ve Suriye'de birçok noktayı işgal eden PKK'ya müsaade etmemekte kararlı olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki PKK varlığına karşı sessiz kalmayacaklarını açıklamıştı, bugün de Irak'ın kuzeyindeki PKK hareketliliğine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile de yaptığı görüşmede, Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığının sonlandırılması gerektiğini ve konu üzerinde mutabakat sağladıklarını aktarmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzun görüşmemiz oldu. PYD - YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. Gelin sizlerle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım dedik. Sincar’da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda, buna müsaade edemeyiz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Bizim için asker demek sadece üniforma giymiş kişiden ibaret değildir. Bizim milletimize ordu millet ya da asker millet denir.
Milletimiz ülkesi için bayrağı için gerekirse ölümün üzerine koşarak gideceğini en son15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdi.

15 Temmuz gecesi sokaklarda organize gruplar yoktu. Sadece belirli bir çevrenin mensupları yoktu. Tüm renkleriyle tüm farklılıklarıyla milletimizin tamamı vardı.

'15 TEMMUZ ZAFERİNİN SAHİBİ MİLLETİMİZİN KENDİSİDİR'

Onun için 15 Temmuz zaferinin sahibi milletimizin bizatihi kendisidir. Ben böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum Allah’ıma hamd ediyorum.

Daha çok çalışacağız. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Aramıza ayrılık sokanlara “Biz biriz hep birlikte Türkiye’yiz” diyeceğiz. 2028 kişinin atamasını bugüngerçekleştiriyoruz. Bunlardan 419’u 15 Temmuz gazisi veya yakınıdır. Tabi ki bu bir iane değil. Bu sadece devlete milletimin verdiği emanetin hak sahiplerine verilmesidir. Çünkü şehitlerimizin bütün yakınları, gazilerimiz devlete emanettir. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile ilgili en küçük bir eksiklik bizim için kabus anlamına gelir. Devletin sahibi millettir. Türkiye’yi kurtaracak yegane güç milletin kendisidir.

17-25 Aralık darbe girişimi FETÖ’nün devleti gasp etme girişimiydi.15 Temmuz da bu teşebbüsün son halkasıdır. Eğer 15 Temmuz’u başarsaydılar bu darbeyi allayıp pullayıp pazarlama çabası içine gireceklerdi. Şimdi ne diyorlar: mağdurlar var. Kusura bakmayın gerçek mağdur, şehidimin makamı ayrı, ama o şehidimin yakınlarını gazilerimi mağdur olarak gözetmeyeceğim de bu zemini hazırlayanlara mı mağdur olarak bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler. Bunlar ümmeti, milleti parçaladılar. Ismarlama evlilikler yaptılar. Şahdamarımızdan yakın dediler. Bunlar sapık ya. Onun için gelişmeler bize gösterdi ki bu pazarlamanın alıcıları da zaten hazırmış.

'YANIMDA MİLLETİMDEN BAŞKA KİMSEYİ GÖRMEDİM'

FETÖ yıllarca milletimizi öyle bir cendereye sıkıştırmış bu yapının gerçek yüzünü anlamak gerçekten güç hale gelmiş. Bu zorluğu en çok yaşayan kişilerin başında şahsım geliyor. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda, bunların bankasına para yatırmayın, okullarından çocuklarınız alın.

'SEN EVİNİ SATIP PARANI YATIRACAK KADAR ZEKİSİN'

Şimdi bunlar oraya yatırıldığı için içeri alınınca biz mağduruz dedi. Sen evini arabanı satıp paranı oraya yatıracak kadar zekisin. Unutmayın hainlerin de zekisi var. Kendi siyaset arkadaşlarımdan muhalefet partilerinden iş dünyasından pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi söylüyordu. Sadece milletim bu mücadelede beni destekledi.

'BİZ İHANET ETMEDİK'

15 Temmuz gösterdi ki, eğer FETÖ’nün bürokrasi ve yargıdaki belini kırmasaydık işimiz çok güç olacaktı. Biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, hırsımızla hareket etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye, bizi tutuklamaya gelenleri, 1 hafta sonra yakaladılar, orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Ne yaptılar yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor.

Bizim 246 şehidimiz var. O hainlerden kaç tane var, 36 tane… Bizim güvenlik güçlerimiz onlarla böyle bir mücadeleye girmedi. 'Nerede bulursanız öldürün' demedi. Şimdi milletim idam diyor. Parlamentodan geçerse ben cumhurbaşkanı olarak onarım. Bazı Batılılar, 'neden bunu diyorsunuz' diyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi ele geçirmekten ziyade bir iç savaş çıkartmayı amaçladığı açıktır. Biz bu nedenle 15 Temmuz’u bir işgal girişimi olarak görüyoruz.

'KARŞILARINDA MİLYONLARI GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR'

Kendi aralarındaki yazışmalarda, '3-5 bomba atılınca, kurşun sesleri duyulunca, uçaklar uçmaya başlayınca ortada kimse kalmaz” dediler. Karşılarında milyonları görünce şaşırdılar ve paniğe kapıldılar.

Şimdi birileri diyor ki: Bu nasıl darbe? O tanklardan uçaklardan niye daha çok bomba atılmadı? Bu sorun cevabı basit… Korkuyu unutan, ölümünü göze alan insanlara istediğiniz kadar bomba atın netice değişmez. Sadece daha çok kan dökülürdü daha çok can yanardı. Bizim milletimizin ölüme bakışı başkaları gibi değildir ha…

15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insan ölseydi bunu diyenler darbeyi kabul edecek miydi? Eğer benim yakın arkadaşlarımın arasında da varsa onlara da sesleniyorum sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın arkadaş. Benim mağdur ve mazlumlarım burada… Şimdi mektuplar geliyor. Hepsi aynı kalıptan kandırıyorsunuz.

''SİNCAR YENİ KANDİL OLMA YOLUNDA, MÜSAADE ETMEYİZ'

Şimdi El Bab’a ilerliyoruz. Ondan sonra Münbiç’e Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşamSayın Obama ile uzun uzun görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bu tür adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık. PYD YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. Gelin sizlerle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım dedik. Sincar’da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda buna müsaade edemeyiz.

Telafer’de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimizi ikiye bölündüler. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. Bırakın bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam’da birleşin.
 

Yorumlar

ihsan başkanım dicle kalkanı gerekiyor