Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin'de iki ülke arasındaki birçok alanda yeni dönemde atılacak adımları masaya yatırdı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları
Türkiye-Rusya arasında uçak düşürülmesinden sonra gerilen ilişkiler her geçen iyileşmeye doğru gidiyor. İki ülke liderlerinin daha önce Rusya'da yaptığı görüşmenin ikincisi Çin'de yapıldı. Çin'de yapılan görüşmede bundan sonraki süreçte atılacak adımlar masaya yatırıldı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 zirvesi çerçevesinde gerçekleşen görüşmelerinin ayrıntılarını anlattı

Peskov, liderlerin görüşmeler sırasında Suriye sorunu ve ikili ilişkileri ele aldıklarını bildirdi.
Peskov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hem heyetlerle, hem de başta tek daha sonra dışişleri bakanlarının katılımıyla olmak üzere çok uzun oturdular. Daha sonra Suriye konusunda fikir alışverişi yaptılar. Gayet güven verici ve detaylı bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı.

Peskov, heyetlerin bulunduğu kısımda sene sonuna kadar düzenlenmesi planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (UDİK) toplantısı başta olmak üzere Rusya-Türkiye işbirliğinin tüm formatlarının yenilenmesi grafiğinin masaya yatırıldığını belirtti.

Peskov'un verdiği bilgiye göre, stratejik planlama grubu toplantısının da sonbahar aylarında düzenlenmesi bekleniyor. Ayrıca, Peskov 2019 yılına kadar bilim, teknik ve kültür işbirliğinin programı üzerinde sürdürülen çalışmaların tamamlandığını da kaydetti. 

Yorumlar