Erdoğan: İtalya oğlumun peşini bıraksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve bağlantılarının İtalya'da açtığı asılsız iddialarla dolu davayı eleştirerek, oğlunun peşinin bırakılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İtalya oğlumun peşini bıraksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra somut bir tepki göstermeyen Avrupa Birliği'ne yönelik eleştirilerine devam ederken, İtalya'da oğluna yönelik yargı üzerinden yapılan baskılara da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ ve bağlantılarının bu ülkede açtığı davalar üzerinden oğlu Bilal Erdoğan'ın tutuklatılmak istendiğini belirterek, bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalyan Rainews24 kanalının muhabiri Lucia Goracci’e yaptığı açıklamalarda Bilal Erdoğan'a yönelik baskıya dikkat çekti. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: “Şu anda ben size enteresan bir örnek vereyim; şu anda İtalyan yargısı benim oğlumla (Bilal Erdoğan) ilgili İtalya’yla yakından uzaktan hiçbir yer yok, İtalya’ya şu anda girmiş olsa veya girecek olsa benim oğlumu belki de tutuklayacaklar. ‘Nedir, söyleyin bakalım’ dendiğinde söyleyebildikleri hiçbir şey yok. Bolonya’da doktorasıyla alakalı mezuniyetini verecek, benim oğlumla ilgili işte aynı bu yapı orada böyle bir dava açma yoluna gidiyor. PKK Bolonya’da oturduğu yerlerde beni diktatör olarak ilan ediyor, İtalyan yönetimi nerede, niye bunlara müdahale etmiyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına kalkıp orada diktatör diyenleri niye sahipleniyor? Ve benim oğluma nasıl oluyor da böyle bir yolla, böyle bir güya hukuk, kusura bakmasınlar, İtalyan hukukunun kendini bir defa çek etmesi lazım, böyle bir anlayış olamaz. Bu, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkileri bile sıkıntıya sokar.”

Oğlunun parlak bir insan olduğunu ve kara para aklayıcısı olarak gösterilemeyeceğini de dile getiren Erdoğan, “Benim oğlumla uğraşmayı bıraksın da İtalyan kendi mafyasıyla uğraşsın” dedi.

Bolonya Savcılığı, bazı şikayetler üzerine Bilal Erdoğan hakkında Şubat ayında “kara para aklama” şüphesiyle soruşturma başlatmıştı. Soruşturma halen sürerken, Bilal Erdoğan bundan bir süre sonra güvenliğini gerekçe göstererek ailesiyle birlikte tekrar Türkiye’ye taşınmıştı.
 

Yorumlar