Erdoğan ile Putin'den 'çok olumlu' görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Putin'den 'çok olumlu' görüşme
Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin sona erdirilmesi için önemli dönüm noktası olan telefon görüşmesi bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre 'çok olumlu' geçti. 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, iki liderin yüzyüze görüşme konusunda mutabık kalındığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan basın açıklaması şöyle: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede,Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğü duyuruldu. Duyuruda, "Putin-Erdoğan görüşmesi sürüyor. Görüşme hakkında daha sonra açıklama yapılacak" denildi.

Rus resmi yayın organı Sputnik Türkiye'nin haberine göre, İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili bir proje için toplanan Rus ve Alman çocuklarla bir araya gelen Putin, "Dün gerçekleşen terör eyleminin kurbanları için üzüntülerimizi ve taziye dileklerimizi iletiyoruz" dedi. Putin ayrıca, Rus ve Alman çocukların katıldığı etkinlik gibi projelerin, Türkiye'deki terör saldırısı gibi 'korkunç şeyler'in gerçekleşmesini önleyecek bir 

Yorumlar