Erdoğan ile Obama 50 dakika 'terörü' konuştu

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'daki yemekten sonra Obama ile baş başa 50 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede 'terör' konusunun ele alındığı açıklandı. Görüşmenin yapılıp yapılmayacağı uzun süre Türkiye basınında tartışma konusu olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Obama 50 dakika 'terörü' konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Barack Obama ile görüşüp görüşmeyeceği konusu nihayete erdi. Uzun süre Türkiye basınında tartışma konusu olan görüşme dün gece Beyaz Saray'da gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada görüşmede 'terör' konusu ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Beyaz Saray'daki ikili görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili görüşme, ABD Başkanı Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Beyaz Saray'da verdiği yemek sonrasında gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın görüşmesinde, bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. İkili görüşmede ayrıca, DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunun da ele alındığı kaydedildi.

ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde Beyaz Saray’da ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusunun ele alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD Başkanı Obama, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye'nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ'i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele almışlardır."

 

Yorumlar