Erdoğan, Gana milletvekillerine seslendi

Gana'da milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yaşananlara karşı bencil tavırlar takınanlar olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Gana milletvekillerine seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana Parlamento Başkanı Edward Adjaho'yu makamında ziyareti sonrasında, Gana Parlamentosu Genel Kuruluna hitap etti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) fakir ve az gelişmiş ülkelere destek konusunda yeniden reforme edilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de yarım milyona yakın masumun katledilmesi, ki bir devlet terörü var Suriye'de 12 milyon mağdurun evinden, yurdundan edilmesi karşısında sergilenen bencil tavırlar, insanlık vicdanında derin yaralar açıyor" dedi.

Erdoğan, iki ülke arasındaki anlaşmalar için Başkanlık Sarayı'nda gerçekleştirilen imza töreninin ardından, Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama ile ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada ise Gana'nın, 1957 yılında Sahra altı Afrika'da bağımsızlığını kazanan ilk Afrika devleti olduğunu anlattı.

Gana'da yakılan özgürlük ateşinin, diğer ülkelere sıçrama fırsatını verdiğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: Bugün de Gana, güçlü ve sağlam demokrasisi, siyasi, sosyal istikrarı, barışçıl dış politikası, aktif diplomasisiyle Afrika'nın ilham kaynağıdır. Gana, bizim Batı Afrika'daki en yakın dostlarımızdan bir tanesidir. İkili ilişkilerimizde son dönemlerde bir tarih yazıyoruz. Gana'yı kalkınma ortağımız olarak görüyoruz. Hedeflerimiz, siyasi, askeri, ekonomik, kültürel, ticari bütün bu alanları kapsayacak şekildedir.

Erdoğan, ilerleyen dönemde bölgesel barışa veya barışlara, dünya barışına müşterek olarak katkı sağlamakta kararlı olduklarını belirtti.

"TERÖR KARŞISINDA BİRLİK OLMALIYIZ"

Mahama ile görüşmelerinde, Afrika'da Gana, Nijerya ve bu bölgedeki terörle ilgili sıkıntıları ele alırken, aynı şekilde Türkiye'deki teröre ilgili yaşananları da değerlendirme fırsatı bulduklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: 35 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak, terör örgütlerinin hedeflerini, yöntemlerini çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü, dünyada tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız. Türkiye, Gana'nın ve Ganalı kardeşlerinin yanındadır.

Yorumlar